Nem tudott száguldozni, büntetőfékezésbe kezdett egy BMW-s az M3-as bevezetőn

Nem tudott száguldozni, büntetőfékezésbe kezdett egy BMW-s az M3-as bevezetőn

Újabb büntetőfékezős közúti veszélyeztetésről készült felvétel, ezúttal az Alfahír egyik olvasója volt az áldozat. A lapunkhoz eljuttatott fedélzeti kamerás felvételen látható, hogy egy nagy sebességű előzést követően egy piros BMW-s több alkalommal is büntetőfékezésbe kezdett, noha olvasónk a baleset elkerülése érdekében igyekezett növelni a követési távolságot.

Mint mesélte, az eset hétfőn történt az M3-as autópálya bevezetőjén. A konfliktus azzal kezdődött, hogy egy piros színű BMW-t vezető sofőr „ráment” hátulról olvasónk autójára, tehát a követési távolságot a minimálisra csökkentette azért, hogy ő minél hamarabb sávot váltson. Mindezt annak ellenére érezte szükségesnek, hogy olvasónk elmondása szerint annyival ment, amennyivel még szabályosan lehetett.

„Kitettem az indexet, hogy kisorolok a külsőbe, de ekkor gyorsan kielőzött jobbról és bevágott elém, majd befékezett. Utána átmentem a másik sávba, de oda is követett, és fékezett. Ezt eljátszotta minden sávváltásomkor.”

- mesélte. A videó eredetileg hosszabb volt, de csak azokat a részeket mutatjuk belőle, amikor a BMW-s a legdurvább manővereket végezte.

Igyekeztem minél lassabban menni és lemaradni, mivel attól tartottam, hogy ha elhúzok mellette, megint elém jön fékezgetni, ami veszélyhelyzetet idézhet elő. Ez jó taktikának bizonyult

– mondta, mert a veszélyes sofőr végül megunta a büntetőfékezést és elhajtott.

Olvasónk egyébként felhívta rá a figyelmünket, hogy az autó rendszámát az ügyfélkapun lekérdezve kiderült, az autónak pár éve már volt egy balesete, amiben szintén a BMW volt a vétkes.