Kislánya előtt lopott fülbevalót egy édesanya

Kislánya előtt lopott fülbevalót egy édesanya

A Mezőkövesdi Járási Ügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt vádat emelt egy 27 éves nővel szemben, akit nyolc éves gyermekének társaságában áruházi lopáson értek tetten - írja a Borsod Megyei Főügyészség közleményében. 

A vádirat szerint, a nő 2020. január 25-én délután a kislányával az egyik ismert hazai áruházlánc mezőkövesdi üzletébe ment vásárolni. Az üzletben a nő lopási szándékkal, a gyermek szeme láttára a polcról elvett és elrakott egy bizsu fülbevalót, majd szintén elvett egy tornazsákon lévő bojtot, melyet a gyermek ruházatában rejtett el.

A lopást az áruház biztonsági őre a kamerafelvételen észlelte, majd mikor a vádlott fizetés nélkül távozni akart az üzletből feltartóztatta őt.

A vádlott ezen cselekményével a gyermeke nevelésére, felügyeletére és gondozására irányuló feladatából eredő kötelezettségét súlyosan megszegte, mellyel a kiskorú erkölcsi fejlődését veszélyeztette.

Mint írják: a járási ügyészség vádiratában a büntetett előéletű nővel szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban, végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.