Még egy kastély tetejéről is viszik a vörösréz bádogot

Még egy kastély tetejéről is viszik a vörösréz bádogot

Miután berendezéseit az elmúlt 10 évben szinte teljesen szétlopták vagy elszállították, most elkezdték széthordani az egykor milliárdokat érő seregélyesi kastélyszálló épületét is - írja a Feol.hu.

A kastély nem ismeretlen a magyar olvasók számára sem. A tulajdonos, a névadó kormányközeli Ghaith Rashad Pharaon halála után nevet változtatott, jelenleg Sturnus Property Management Kft.-ként birtokolja a műemléki Zichy–Hadik-kastély tíz esztendeje még 2,4 milliárd forintra értékelt épületét. A nyilvános cégadatok alapján a Budapest Váci út 22-24. 3. emeletére bejegyzett Sturnus Property Management ügyvezetője az ammáni illetőségű Tariq Nael Mansour Alhammouri, a cég tulajdonosa pedig a szintén a Jordán fővárosban élő Ammar M. A. Abu Namous - írja a lap.

Az összes Pharaon-ingatlan miatt perel a szaúdi milliárdos fia

Mint arra másfél hónapja rámutattunk, valami nem stimmel a néhai Gaith Pharaon öröksége körül. Emlékezetes, a Postabank-székházat tulajdonló céget Adnan Polat török milliárdosnak és Tiborcz Istvánnak, Orbán Viktor vejének közös vállalkozásától vette meg a Pharaon-Omega Kft. A 2 milliárd forintot érő ingatlant birtokló cég szinte nevetségesen alacsony, 866 millió forintos vételáron lett a Pharaon nevét viselő cégcsoporté.

A magyarországi kézbesítési megbízott volt az, aki április 24-én, pénteken a kastély épületét ellenőrizni Seregélyesre érkezett. Ő vette észre a rendkívüli állapotokat már a kastély bejáratánál, amelyek miatt beljebb nem is merészkedett. Értesítette Horváth Sándor polgármestert, aki hétfőn délelőtt a helyszínt bejárva megállapította: a kastély északi oldalszárnyának tetejéről a vörösréz bádogozást sok száz négyzetméteren lelopták.

További részleteket itt olvashat.