Újra a világháborúba visz minket a Call of Duty?

Jó hírekkel szolgált az Activision.

A Call of Duty kétségtelen, hogy minden idők egyik legnépszerűbb számítógépes játéka. Ha ezt leszűkítjük az akció-FPS szegmensre (first-person shooter, azaz belső nézetes lövölde) különösen igaz a megállapítás. Az utóbbi időben egyre erősebb címeket hoz a Battlefield széria is, így méltó riválisra akadt a CoD, de sok szempontból még mindig ők vannak az élen.

Az Activision 2016-os aktuális negyedéves jelentéséből kiderült, hogy a már tizenhárom játékot számláló cím ismét megszerezte az év legnépszerűbb sorozata díjat a nemzetközi piacon. Született egy új rekord is, mely szerint az összes Call of Duty résszel 51 millióan játszottak online. Az már csak hab a tortán, hogy a konzoljátékok top 10-es eladási listáján három pozíció is az övüké.

A legújabb rész sci-fi témát dolgoz fel, Infinite Warfare a címe, de enyhén fogalmazva is vegyes fogadtatás érte, az eladások sem szárnyaltak a kiadó elvárásai szerint. A sorozatot alapvetően a második rész tette naggyá, ami a II. világháború csatatereit dolgozza fel, ezután még volt egy 2008-as kiadás, World at War címmel, mikor az orosz front és az ázsiai hadszíntér borzalmait élhettük át. Azóta jegelve volt ez a klasszikus téma, amit sok gamer fel is rótt, és már régóta hiányolt az új részekből.

Most bizakodhatnak, ugyanis a jelentés végén ez a sokatmondó részlet áll:

A Call of Duty sorozat visszatér a gyökereihez.