Célzott ellenőrzéseket, kemény büntetéseket kapnak az engedély nélküli taxisok

Két személygépkocsi rendszámát vonták be

Internetes oldalakon hirdetett személygépkocsival történő személyszállító szolgáltatás kapcsán végeztek célzott ellenőrzést Budapest Főváros Kormányhivatala közlekedéshatósági szakemberei 2016. október 19-20-án a BRFK járőreinek helyszínbiztosítása mellett.

Az előzetes kockázatfeltárásnak és elemzésnek köszönhetően 100 százalékos találati arányt eredményezett a vizsgálat, miután a kormányhivatal ellenőrei által végzett mindhárom próbautazás szabálytalanságokat állapított meg. A kormányhivatal a diszpécserszolgálati és személytaxi tevékenységi engedélyek hiánya miatt összesen 2.500.000 Ft közigazgatási bírságot szab ki, és a megfelelő engedélyekkel nem rendelkező járművek forgalmi rendszámát bevonta, a forgalmi engedélyét pedig elvette a jogszabályi előírások értelmében.
 
Budapest Főváros Kormányhivatala a hatályos jogszabályoknak megfelelően az engedély nélkül végzett, személygépjárművel történő személyszállító szolgáltatás kiszűrése érdekében a jövőben is rendszeres ellenőrzéseket hajt végre.