Clinton újabb rosszullétét tüdőgyulladással magyarázzák

Egyre több feltételezés kering a Demokrata Párt elnökjelöltje egészségi állapotáról. Vasárnap a 9/11-i terrortámadások emlékére tartott ünnepségen lett rosszul.

Clinton kis híján összecsuklott, és biztonsági embereknek kellett támogatniuk őt, hogy beülhessen autójába. Pár órával később azonban már - a kamerák kereszttüzében - az elnökjelölt mosolyogva lépett ki lánya lakásának ajtaján, és közölte, hogy „remekül” érzi magát.

Nem sokkal ezt követően orvosa, Lisa R. Bardack nyilatkozatban tudatta, Clintont nemrégiben allergiás köhögés gyötörte, és pénteken egy kontrollvizsgálaton kiderült, hogy tüdőgyulladása van. Antibiotikumot adott neki, továbbá tanácsot, hogy pihenjen többet, és módosítsa betervezett programjait.

A doktornő közölte azt is, hogy a vasárnapi rosszullét utáni vizsgálata szerint Clinton teste túlhevült és kiszáradt a megemlékezésen, de már pótolták a folyadékhiányt és szépen javul az elnökjelölt állapota.

Pár órával később Clinton választási stábjának egy tagja közölte, hogy az elnökjelölt tüdőgyulladására hivatkozva lemondta kétnapos kaliforniai kampányútját, amelyre hétfőn indult volna. Clinton egészségi állapota folyamatosan téma az amerikai sajtóban: egy gyógyszeripari vállalat volt vezérigazgatója szerint Parkinson-kórja, vagy más súlyos idegrendszeri betegsége van az elnökjelöltnek, egy népszerű orvos-műsorvezetőt azért rúgtak ki a CNN testvércsatornájától, mert többször is az egészségi állapotát firtatta, a Youtube-on tucatnyi videót lehet találni Hillary Clinton bizarr fejrángásairól és rejtélyes köhögőrohamairól. Legutóbb pont egy hete kapott hosszas, percekig tartó köhögőrohamot, amikor Clevelandben tartott választási nagygyűlést.