Jobbik: a kormánynak azonnal lépnie kell a kirúgással fenyegetett Continental-dolgozók védelmében

Jobbik: a kormánynak azonnal lépnie kell a kirúgással fenyegetett Continental-dolgozók védelmében

Mint arról korábban beszámoltunk, az ágazat átalakulására és alkatrészhiányra hivatkozva bocsátanának el 140 dolgozót a Continental makói üzeméből úgy, hogy korábban már 100 embert elküldtek. Ugyanakkor a céget a nagy multikhoz hasonlóan milliárdos támogatásokkal segítette a magyar kormány, aminek jellemzően pont az szokott az egyik feltétele lenni, hogy a munkahelyeket őrizzék meg a munkáltatók akkor is, ha nehézségekbe ütköznek.

A csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, a kormány vizsgálódik az ügyben, miközben Lázár János képviselő már beleállt a cégbe, és az állami támogatás felfüggesztését kérte.

A Jobbik is reagált az esetre, szerintük ha a milliárdokkal kibélelt stratégiai partnercégek becsapják a kormányt, a munkavállalókat és mindenkit, akkor Orbánéknak legfeljebb műfelháborodásra telik.

Orbán sosem rejtette véka alá, hogy számára a látszat a fontos, a stratégiai megállapodásnak álcázott mutyi, sőt odáig merészkedett, hogy a munka törvénykönyvének passzusait is a magyar melósokban olcsó és túlóráztatható gépsort látó multicégek szája íze szerint görbítette.

- fogalmazott csütörtöki közleményében az ellenzéki párt, a cinizmus csúcsának nevezve a Lázár-féle felháborodást.

Mint írták, valójában felháborodni most egyedül a magyar adófizetőknek van joguk, Orbánék viszont másra kaptak megbízatást: a cselekvésre.

A néppárti Jobbik felszólította Orbán Viktort, hogy „fejezze be az álszent sajnálkozást, és ne hagyja magára a magyar munkavállalókat”. Ezenfelül a béruniós programnak megfelelően a multinacionális vállalatoktól elvárja a Jobbik, hogy a megannyi támogatásért cserébe fokozatosan kezdjék el felzárkóztatni a béreket az uniós átlaghoz, és még véletlenül se leépítésekben gondolkozzanak – a magyar adófizetők pénzét ugyanis kifejezetten munkahelyteremtésre kapták.