Csak palacsintát lehet enni náluk, de van hozzá 300 féle receptjük

Interjú.

A sima nutellás palacsinta már unalmas?

Semmiképpen! A Creppy a hagyományok tisztelete és persze népszerűségük okán folyamatosan étlapján tartja a tradicionális palacsinták széles skáláját, amelyek különböző változatait úgynevezett „nagyi tálunkon” is meg lehet kóstolni. Azonban a Creppy a művészi szintre emelt palacsintás vendéglátás márkája. Prémium éttermi színvonalon kínáljuk palacsintás főételeinket és desszertjeinket, amelyek más dimenzióit mutatják meg az éttermi élménynek.

Honnan jött a Creppy ötlete?

A Creppy PalacsintaHáz történetének kezdete 2006-ra datálódik, amikor megnyitott a PalacsintaHáz Miskolcon. Merész, sokak által felettébb kockázatosnak tartott ötletet valósítottunk meg ezzel, nevezetesen a palacsinta kizárólagosságára épülő éttermi vendéglátás bevezetését. Mindenképpen le szerettünk volna térni a megszokott útról, valami egészen különlegeset szerettünk volna létrehozni. Ehhez alapot szolgáltatott a családi vendéglátós múlt, amelyben én is részt vállaltam már gyermekkoromtól. Innen is eredeztetem az első Creppy palacsinta alapjait, amikor gyerekként a szüleim büféjében alkottam egy nutellás, banános, ananászos palacsintát, ami hatalmas sikert aratott az akkori vendégek körében.

Igazság szerint a palacsinta egy rendkívül jól variálható, szinte bármihez odailleszthető étel. Korlátlan a lehetőségek tárháza, amellyel újabb és újabb palacsintás ínyencségeket tudunk alkotni. Ez győzött meg annak idején és ezért választottuk fogásaink kizárólagos alapjaként a palacsintát.

És a Creppy neve?

A Creppy elnevezés a crêpe francia szóból ered, amely magyarul palacsintát jelent. A Creppy ennek a játékos, vidám formája. Ez a vidámság és játékosság magára a Creppy alapfilozófiájára és a pozitív tulajdonságaira utal.

A palacsinta mennyire része a gasztro-divatnak? Ki tud menni a divatból?

A palacsinta pontosan az a fajta étel, amiről talán elmondhatom, hogy nincs ember, aki valamilyen formáját ne szeretné. Kreativitással és lelkesedéssel nincs gátja a palacsintás ételek variálhatóságának, újabb és újabb palacsintás varázslatok elkészítésének. A palacsintát hosszú évszázadok óta nagy kedvencként fogyasztják számtalan formában, véleményem szerint kibír még néhány száz évet a legnépszerűbb ételek között.

Hányféle recepttel dolgoztok?

Egy időben az étlapunkon 60-70 féle palacsinta van jelen, több tucat főétel és desszert. Ezt egészítik ki a havonta megújuló ajánlataink. Összességében az elmúlt években közel 300 palacsintaköltemény receptjét alkottuk meg, tehát a receptbázisunk elég széles.

Kísérleteztek újfajta megoldásokkal?

Állandóan. Legyen szó magukról a palacsintás fogásokról, az ételkészítési folyamatokról, vagy akár a gyártás innovációjáról. Jelenleg is számtalan ötlet megvalósításán dolgozunk, több projektünk van folyamatban. Álmom egy olyan high-tech éttermi hálózat létrehozása, amelyben az automatizált folyamatok működtetik a rendszert, robotika és humán erő hibrid ötvözésével. Ezen keresztül szeretném minél több emberhez eljuttatni a Creppy egyedülálló élményét.

Honnan szerzitek be az alapanyagokat?

Alapanyagaink szigorú minőségi követelményeknek kell, hogy megfeleljenek, hogy vendégeink a legmagasabb színvonalon tudják megkapni palacsintás ételeiket. Számos saját márkás alapanyaggal dolgozunk, amelyek kizárólag a Creppy részére kerülnek gyártásra. Fő alapanyagainkat pedig a legmagasabb színvonalú magyar és külföldi beszállítóktól szerezzük be, többek között Olaszországból.

Melyik palacsintáitokat tartjátok a legkülönlegesebbnek?

Rengeteg olyan palacsinta különlegesség érhető el a Creppy éttermeiben, amelyeket sehol máshol nem lehet megkapni. Nehéz kiemelni közülük egyet is. A vörösboros marhapörkölt juhtúrós, zöldséges palacsintatekercsekkel, szalonnatepertővel tálalva sokaknak hatalmas kísértést jelent, amit levezetve a mézes málnaszemekkel töltött, mandulás kéregben rántott, Berry névre keresztelt palacsintabatyukkal remek, különleges választás a Creppynél.

Mik a vendégek kedvencei?

Büszkén mondhatom, hogy a Creppy különlegességei mind népszerűek vendégeink körében. Persze vannak kiemelkedő palacsintáink. Főételek közül ilyen a Rakaván palacsinta, amelyben mustáros csirkemell és bacon van szezámmagos palacsintában kirántva, vegyes savanyúsággal tálalva. Desszertjeink közül pedig ami évek óta viszi a prímet, az a Toffe palacsinta, ami egy nutellás, vanília pudingos palacsintagyűrű, pirított mandulával és roppanós grillázzsal szórva, karamellöntettel és csoki fagyival.

Miskolcon működik a Creppy PalacsintaHáz. Nem okoz nehézséget, hogy nem a fővárosban vagytok? Terveztek éttermet Budapestre?

Mindenképpen nyitnunk kell a fővárosban, meg kell mutatnunk a palacsinta művészetét Budapestnek is. Remekül működünk Miskolcon egyébként, talán még a varázsunkhoz is hozzájárul némiképpen az, hogy egy vidéki város központjában lévő pincevilág közepén van a bázisa a Creppy palacsintás birodalmának. Halmozottan hátrányos régióból indítottuk a vállalkozásunkat, a világgazdasági válság előestéjén, fiatal női vezetővel a kormányrúdnál. Ebből a pozícióból építettük fel a mára már nemzetközi szinten is elismert Creppy márkát, ami óriási fegyvertény számunkra. Nehézségeinkre kihívásként tekintettünk mindig is, amelyeket folyamatosan győzünk le.

A Creppyt beválasztották a 20 legjobb feltörekvő, innovatív franchise vállalkozás közé. Kikkel kerültetek itt egy listára, illetve kik hozták ezt a döntést?

A Nemzetközi Franchise Szövetség éves kongresszusán veszünk részt, mivel a Creppy Franchise szisztémáját a Nemzetközi Franchise Szövetség méltónak és egyedinek találta ahhoz, hogy beválogassák a 20 legígéretesebb franchise koncepció közé a világon. Itt a legszámottevőbb franchise rendszereinek vezetői és az üzleti világ több nagyágyúja előtt mérettetünk meg számos, a világ lekülönbözőbb országaiból érkező franchise szisztémákkal. Biztosak vagyunk abban, hogy a rendezvényen olyan kapcsolatokat és inspirációt kapunk, melyet követően megállíthatatlan lesz a fejlődésünk.

Február végén, Las Vegasban lesz egy találkozó, amin ti is részt vesztek, többek között a McDonald's, a SubWay, a KFC és a PizzaHut mellett. Ez miről fog szólni?

A NextGen Franchise Competition a végső versenye a világ 20 legígéretesebb franchise koncepciója közé válogatott fiatal franchise rendszereknek. A felsorolt giga hálózatok vezetői mellett a zsűri tagja lesz a Hewlett-Packard vezérigazgató asszonya többek között. Számunkra a tény, hogy Magyarország egy hátrányos régiójában született, egyedi és innovatív üzleti modellünkre felfigyeltek elismert nemzetközi szakemberek, akik előtt prezentálhatjuk a vízióinkat és üzleti rendszerünket, már magában győzelem. Ha még ezen felül érünk el további eredményt, az már csak hab lesz a … palacsintán.

Mik a Creppy legközelebbi- és hosszú távú céljai?

A közeljövőben adjuk át multifunkciós palacsinta központunk, a Creppy Center végső fázisát, amely a Creppy PalacsintaHáz szomszédságában épült fel. Jelenleg egy a legmodernebb eszközökkel felszerelt háttér- és oktató konyha működik benne, de még az idén tervezzük egy oktató- és rendezvényközpont kialakítását is itt. Mindemellett a Creppy franchise terjeszkedése az, amit teljes erőbedobással építeni szeretnénk. A rendszerünk, köszönhetően a sokéves fejlesztő munkának, működőképes és kész, amivel képesek leszünk megmutatni a nagyvilágnak a Creppy egyedülálló érzését. Az álmom egy a legmodernebb technológia alapján működő, prémium palacsintás étteremhálózat kialakítása, amellyel a vendéglátás új szintjét tudjuk megmutatni, terjeszteni tudjuk a rendkívüli Creppy élményt, egyre több palacsinta rajongót szerezve ezáltal.