Cristiano Ronaldo visszatér a Manchester Unitedhez

Cristiano Ronaldo visszatér a Manchester Unitedhez

Az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Manchester United pénteken bejelentette, hogy leigazolta a Juventustól az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldót, aki így visszatér korábbi sikerei színhelyére.

A portugál válogatottal 2016-ban Európa-bajnok, 36 éves sztárfutballista manchesteri visszatérése az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálat után válik véglegessé. Ronaldo 2003 és 2009 között nyolc trófeát - közte 2008-ban Bajnokok Ligáját - nyert az MU-val.

Az átigazolás pénzügyi részleteiről sem a manchesteri klub, sem pedig a Juventus nem számolt be, ugyanakkor a brit és az olasz média 25 millió eurós összegről írt, valamint arról, hogy Ronaldo két évre ír alá Manchesterben, ahová a városi rivális City is csábította. Egybehangzó sajtóértesülések szerint a játékos ügynöke, Jorge Mendes már mindenben megegyezett a Premier League-ben címvédő Cityvel, amely azonban az utolsó pillanatban kihátrált a megállapodásból, így a portugál klasszisra lecsapott a United.

Ronaldo már csütörtökön közölte Massimiliano Allegrivel, a Juventus vezetőedzőjével, hogy el akarja hagyni a torinói egyesületet. A támadó 2018-ban, 100 millió euró ellenében szerződött Olaszországba Madridból, a Juvénak pedig az volt az elsődleges célja, hogy a portugál sztár vezetésével megnyerje a BL-t. Ez végül nem jött össze a torinóiaknak, akiket Ronaldo 101 góllal segítette az elmúlt években, és ez idő alatt két bajnoki címet, valamint egy Olasz Kupát nyert az együttessel.

A támadó pályafutása első aranylabdáját 2008-ban, a Manchester United játékosaként nyerte, aztán a 2009-ben világrekordot jelentő 80 millió fontos összegért igazolt a Real Madridhoz. A 179-szeres portugál válogatott futballista a Premier League-ben 196 meccsen 84 gólt szerzett 2003 és 2009 között az MU színeiben.

(MTI)