Csak a Fidesz akadályozhatja meg az NVI-nél történtek kivizsgálását

A Jobbik egy parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a Nemzeti Választási Irodánál történt botrányos eseményekkel kapcsolatban.

A legnagyobb ellenzéki párt politikusa az elmúlt 26 év egyik legbotrányosabb esetének nevezte az NVI-nél történteket. Álláspontja szerint parlamenti vizsgálóbizottságnak kellene tisztázni az incidenst. A Jobbik kivizsgálná, hogy ki küldte oda az embereket, azokat milyen pénzből fizették. Továbbá azt is kideríthetnék, hogy ki állhat az eset hátterében. Szilágyi György hozzátette:

ezek olyan súlyos kérdések, melyek tisztázása minden politikai részvevőnek érdeke.

A Jobbik kezdeményezését az összes, frakcióval rendelkező ellenzéki párt támogatja, így hétfő a szükséges számú aláírással együtt, javasolni fogják a vizsgálóbizottság felállítását. Ezek után csak a többségben lévő fideszes képviselők tudják megállítani a kezdeményezést – hangsúlyozta Szilágyi György.  

Álláspontja szerint amennyiben így cselekszenek majd, akkor elismerik, hogy ők állnak az ügy háttérben.

Az esettel kapcsolatban folytatott kormánypárti kommunikációra utalva megjegyezte: a Fidesz az elmúlt napokban mindenkire megpróbálta áthárítani a felelősséget. Először a nemzeti szervezeteket keverték gyanúba, később pedig azt a látszatot keltették, hogy az ellenzék állhat az eset mögött.

Szilágyi György szerint az, ami az NVI-nél történt „állatorvosi eset az egész magyar társadalom működésére.” A kormány folyamatosan megfélemlíti és megzsarolja az embereket és a választókat. Ellehetetlenítik, hogy a tanárok sztrájkoljanak. A Fidesznek csupán egy dolog számít: a Fidesz! Az az arrogancia és gőg, ahogy a Fidesz kormányozza az országot nem tartható tovább – emelte ki a politikus.