Csak a holttestét találták meg az Aranykéz utcai robbantónak

A magyar nyomozószervek közreműködésével, DNS-vizsgálat bevetésével azonosított holttestet a büntetőügyek során tett vádalkuk nyomán találhatták meg még tavaly novemberben. A Népszabadság felvidéki tudósítójának a szlovák országos rendőr-főkapitányság szóvivője úgy nyilatkozott,  ”a szlovák, a magyar és a cseh bűnüldöző szervek együttműködésének köszönhetően zárult sikeresen a nyomozás a szlovák alvilág egyik hírhedt tagja után, akit több súlyos magyarországi bűncselekménnyel gyanúsítottak”.

A gyanú szerint Hamala volt az, aki az Aranykéz utcai robbantáshoz használt Kispolskit beszerezte: az autóban később jelentős mennyiségű robbanóanyagot helyeztek el, a detonációnak pedig négy halálos áldozata volt, köztük a célpont, Boros Tamás.

A szlovák rendőrségi tájékoztatás szerint Hamalát valószínűleg csak évekkel a robbantás után ölték meg, az indíték pedig az volt, hogy nem bíztak titoktartásában. Sírjánál több más, ezidáig ismeretlen holttestet is találtak, azonban a szlovák rendőrség állítólag már közel jár a Hamala gyilkosának azonosításához.