"Csak a munkámat végzem" - soha nem volt még ennyire mélyen a köztévé

"Jobbikos szál a halálfurgon ügyében" - harsogta tegnap a királyi televízió híradójának szalagcíme. Töredelmesen bevallom, egy pillanatra megállt bennem az ütő.  Egy ilyen rettenetes tragédia kapcsán, ilyen ordas nagyot nem hazudhatnak - gondoltam naivan. De nagyot tévedtem. 
 
A "riport" elején azért már kezdtem fellélegezni. A Lázár Zoltán szolnoki Jobbik-elnököt hosszasan bemutató, Vona Gáborral való kapcsolatát részletesen taglaló képsorokból már sejthető volt: olyan sok dinamit nem lesz ebben a bombahírben. Ám, ami ezután jött, azt kétszer is vissza kellett néznem, mert egyszerűen nem akartam elhinni, hogy ilyet nem, hogy egy köztévé, de akármilyen orgánum lead. 
 
A nagy leleplezés ugyanis a következő: Lázár Zoltán, a szolnoki Jobbik elnöke ügyvéd. Egyik ügyfele pedig (biztonsági öveket becsatolni!) 

egy olyan cég, mely székhelyet biztosít egy olyan cégnek, mely korábban tulajdonosa volt annak a furgonnak, amit az embercsempészek használtak és melyben megfulladtak a migránsok.

Ez a "jobbikos szál". Igen, tényleg. Ennyi. A legszebb az egészben, hogy még ezt a rekordgusztustalan mocskolódást sem voltak képesek úgy összerakni, hogy ne legyen benne súlyos tárgyi tévedés. Az ominózus teherautó ugyanis a tragédia időpontjában már nem is ennek a cégnek a tulajdonában állt. 
 
Amúgy e pengeéles logika szerint a halálfurgon ügyében fideszes szál is van. Vona Gábor ugyanis 2003-ban egy rövid ideig Orbán Viktor polgári körének tagja volt. A Jobbik elnöke pedig a felnőtt korában megkeresztelkedett Lázár keresztapja. Csak a vak nem látja az összefüggést!
 
Ez utóbbi információt egyébként a híradóból is megtudhatjuk, méghozzá a következő felvezetéssel: "a két politikus kapcsolatában Vona Gábor a keresztapa".  Igen, ez egy úgynevezett poén volt. Nem is tudom, mi a kínosabb: hogy az M1-nél olyan újságírónak látszó tárgyak dolgoznak, akik ezt az anyagot kiadják a kezükből, és utána nem vetik le magukat a a Széchenyi-hegyi tévétoronyból - vagy az, hogy ezt a pajkos kiszólást viccesnek találják.  Vagy az, hogy ezt a digitális hulladékot a szolnoki Fidesz megosztotta a Facebook-on.
 
 
Jobbikos szál a halálfurgon ügyében

Nagyon érdekes...Forrás: hirado.hu

Posted by Fidesz - Szolnok on 2015. szeptember 2.
 
Esetleg az, amit Lázár Zoltán ír a Facebook falán:
 
"Mire én kérdőre vontam, hogy ő szerinte milyen összefüggés van aközött, hogy én jobbikos vagyok és aközött, hogy az egyik ügyfelem kapcsolatban állt a furgon korábbi tulajdonosával, csak ennyit válaszolt a hölgy: 

"Tudom én ezt, de értse meg, hogy csak a munkámat végzem és tőlem meg ezt kérték, hogy ezt hozzam összefüggésbe."

A "csak a munkámat végzem" kezdetű litániát utoljára egy BKV ellenőrtől hallottam. Akkor azt gondoltam, ennél kínosabb meló nem létezhet. Most már tudom, hogy igen: hírszerkesztőnek lenni a köztévében. Akkor. Amikor Annyiért. Amennyiért....