Csak nem a Jobs-film kapja a 2016-os Oscart?

Bár az Oscar-gála minden évben márciusban zajlik, ősszal rendszerint megkezdődnek a találgatások, mely filmek, alkotók, színészek kapják majd a legnagyobb filmes elismerést jelentő szobrocskát. A Steve Jobsról szóló új produkciót már most a komoly esélyesek között emlegetik, több kritikus szerint megkaphatja a legjobb film díját.
 
 
Erre az a garancia, hogy Aaron Sorkin () írta a forgatókönyvet, akinek nevéhez a Közösségi háló és Az elnök emberei kötődik, a rendezői székbe Danny Boyle-t ültették, aki például a Trainspottingot, A partot és a Gettómilliomost készítette, a fő szerepekben pedig Michael Fassbender és Kate Winslet tűnik fel.
 
 
Emellett pedig a külföldi sajtó már most szuperlatívuszokban ír a filmről:
 
„Ez a film olyan, mint maga Steve Jobs, az ember: elképesztően briliáns, amikor éppen nem töri össze a szíved” – írja David Ehrlich, a Time Out New York ítésze.
 
„Olyan lendületes és okos, hogy a Közösségi háló óvodás mesének tűnik mellette” – olvasható Rodrigo Perez kritikájában a The Playlistben.
 
„A film azonnal magas sebességbe kapcsol, és Danny Boyle lendületes rendezése jól kiegészíti Sorkin klasszikus színházi háromfelvonásos remekét. Fassbender pedig hiába egyáltalán nem hasonlít Jobsra, mégis teljes mértékben hozza a személyiség leglényegét” – véleményezte a mozit Todd McCarthy, a The Hollywood Reporter kritikusa.

Azt szinte mindenki megemlíti, hogy ezek után örökre elfelejthetjük a 2013-as független produkciót, amelyben Ashton Kutcher alakította Jobsot, és óriásit bukott. Az új Jobs-mozi jövő januárban kerül a hazai mozikba. Egyúttal minden bizonnyal új lendületet kap az i-kütyük zokni-, süti-, tornazsák-, cipő(!)-, póló-, *tetszőlegesen behelyettesíthető használati tárgy*-installációinak piaca.