Csányi beleállt Újpest polgármesterébe - most Török Gábor lehet az alelnöke

A politikai elemző, mit tanácsol majd Csányinak, aki beleállt egy fideszes polgármesterbe?

Az OTP Bank vezérigazgatója marad a Magyar Labdarúgó Szövetsége elnöke. Az elnökségből Vízi E. Szilveszter, Kovács Árpád és Tarsoly Csaba távozik, utóbbi a Győri ETO tulajdonosa. Az üzletember cége, a Quaestor Financial Hrurira Kft. öncsődöt jelentett, ezzel a klubot is súlyos bajba sodorta.

Az ő helyüket Garancsi István, a Videoton labdarúgó-csapat tulajdonosa, Nyilasi Tibor egykori labdarúgó és dr. Török Gábor politikai elemző foglalhatja el. Török Gábor az írta közösségi oldalán, hogy “az az igazság, hogy régen örültem valaminek ennyire, mint ennek a jelölésnek”, de utalt arra is, hogy ezzel a lépésével végleg elkönyvelhetik.

Az MLSZ Küldöttközgyűlés hozzájárul a Szerencsejáték Zrt-vel kötendő szerződés megkötéséhez is, azzal, hogy a szerződést az Elnökségnek jóvá kell hagynia. A megállapodás bevezeti a 6+5 szabályt, amelyet a szövetség nemrégiben célként fogalmazott meg, a FIFA iránymutatásai alapján, így minden bajnokin több lenne a magyarok száma a légiósoknál. A csakafoci.hu szerint a televíziós pénzek elosztásánál figyelembe veszik majd az arányokat, de az úgynevezett "szerencsejáték-pénzből" is támogatják majd a minél kevesebb légiós bevetését.

Csányi Sándor és Újpest polgármestere éppen a napokban keveredett egymással vitába, nyílt levelek formájában. A IV. kerület polgármestere a szurkolói kártya és a kötelezően szervezett utaztatás ellenzője, magát elkötelezett Újpest-szurkolónak vallja. Csányi erre azt írta a fideszes városvezetőnek, hogy  “Fájdalom, hogy városvezetőként kevesebbet ért meg a labdarúgással kapcsolatos szervezési feladatokból, mint a szurkolók többsége.”