Csányi kezébe kerülnek az MSZP irodakulcsai

Az MSZP eladja irodáinak negyedét. Így a befolyó összegből lehet irodákat bérelni, a többit fel lehet élni.

Az Összefogás után, az állami támogatás elaprózódott a baloldali kis pártok között: az MSZP bevételei megzuhantak. Tóbiás József pártelnök most közölte, hogy remek ötlete támadt:

eladja a szocialista irodák negyedét is. Így a befolyó összegből lehet irodákat bérelni, a többit fel lehet élni. 

Elindult privatizáció. Egy

seregnyi megyei elnök kiakadt,

elégedetlen: a pártvagyon eltékozlásáról beszélnek. Veres János egykori pénzügyminiszter azt mondta nem ízléses eladni azokat az irodákat is, amikre a párttagok magánadományaiból dobták össze a vételárat. Tóbiás annyit felelt, hogy a tulajdoni lapon egyértelműen az áll, hogy az MSZP a tulajdonos. Az MSZP országszerte 150 ingatlannal rendelkezik. Ennek a negyedének, 38-nak nem lesz többet szocialista gazdája. Budapesten is lesz ilyen helyiség és azon kívül is.

Az új tulajdonos az OTP Faktoring lesz, a bank követeléskezelő leányvállalata, amely a piaci ár alatt jut az amúgy is jelzáloggal terhelt ingatlanokhoz. Külső szemlélő kevés helyen tudja majd észrevételezni a különbséget. Változás csak a tulajdoni lapon lesz, a piros design marad. Az MSZP ugyanis ezen túl bérelni fogja ugyanezen irodákat a banktól, legalábbis egy részét.  Az OTP tehát olcsó ingatlanokhoz és bérlőhöz is jut, kiváló üzletet köt.

Nyilván a párttagság most lázong, belső értesülések szerint a Mesterházy-féle platform és a regnáló pártvezetés között nagy a feszültség. Egy szakavatott kritikus szerint ez a tékozlás "őrültség". Az irodabérlés miatt az egyszer befolyó pénz gyorsan elúszik, csak úgy, mint az MSZP infrastrukturális előnye a többi baloldali párttal szemben.

Nem mellesleg: az MSZP irodahálózatának „kulcsai” annál a bankvezérnél lesznek, aki kiváló kapcsolatokat ápol Orbán Viktorral.