Schmitt Pál volt hivatalvezetője lehet a Nemzeti Választási Bizottság új elnöke

Schmitt Pál volt hivatalvezetője lehet a Nemzeti Választási Bizottság új elnöke

A 44 éves jogász, Cservák Csaba lehet a Nemzeti Választási (NVB) új elnöke - értesült a hvg.hu. Az NVB-be hét tagjára és három póttagjára tett javaslatot Novák Katalin, az előbbiek között van Cservák is. A hét tagból – mindegyikük jogász, ez előírás – csak Sasvári Róbert és Szalay Tamás marad. 

A hvg.hu arról ír, hogy az elnöki posztra esélyes Cservák – aki a feleségével együtt hallgatta néhány hete Orbán Viktort Kötcsén a Polgári Pikniken – a Károli Gáspár Református Egyetem alkotmányjogi tanszékét vezeti, tanít a Szegedi Tudományegyetemen is, közben főmunkatárs a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, 2007-től a Független Jogász Fórum elnöke, 2014-2020 között pedig a Független Rendészeti Panasztestület tagja is volt – mindezt 2007 óta vitt ügyvédi praxisa mellett. Mégis, a legtöbben talán onnan ismerik, hogy 2010–2012 között a plágiumügyébe belebukott Schmitt Pál államfő bizalmasa és jobbkeze, hivatalvezetője volt.

Ahogy arról beszámoltunk, tegnap akadályozta meg az NVB, hogy a jobbikos Gyöngyösi Márton javaslatára népszavazással erősíthessék meg a magyar állampolgárok hazánk EU-tagságát.