Két évet kapott a fideszes képviselő 5 évre felfüggesztve

Két évet kapott a fideszes képviselő 5 évre felfüggesztve

Az ezalenyeg.hu írta meg, hogy Csikász Gábor Tiszaújváros fideszes önkormányzati képviselő ellen 1999-ben nemcsak vádat emeltek, de életveszélyes sérülés okozása miatt a bíróság jogerősen 2 év szabadságvesztésre ítélte, 5 évre felfüggesztve.

Csikász Gábor 1999-ben egy házibulit tartott tiszaújvárosi lakásán, de igen hangosra sikeredett az összejövetel, mert több lakó is felháborodott. Az egyik alsó szomszéd személyesen is kérte, hogy csendesebben vigadjanak. Válaszul Csikász Gábor előbb vitatkozni kezdett az alsó szomszéddal, aztán Csikász dulakodni kezdett majd lelökte a lépcsőn a szomszédot, aki koponyalapú törést és zúzódásokat szenvedett.

Ezt "felejtette el" közölni a Fidesz politikusa amikor indult a polgármester-választáson ezért a lap szerint joggal merül fel a kérdés, hogy ezek ismeretében van-e erkölcsi alapja annak, hogy a képviselő részt vegyen az önkormányzati munkában. Az is megkérdőjelezhető, hogy képviselheti-e tiszta lelkiismerettel a tiszaújvárosiak érdekeit, illetve megtévesztett választóit, akik elől zűrös előéletét elhallgatta.

Az online portál megkereste Csikász Gábort és a Fidesz sajtóosztályát is, kívánják-e valamilyen formában kommentálni értesüléseiket, de választ még nem kaptak.

Az Alfahír többször próbálta telefonon is elérni Csikász Gábort, de cikkünk megjelenéséig nem sikerült beszélni az egyébként korábban MSZP-s később pedig a Mengyi Rolanddal összebarátkozó immáron fideszes politikust

Fülöp György polgármester viszont válaszolt a korábbi megkeresésre. Azt írta, konkrétan nincs tudomása arról, hogy a képviselő-testület valamely tagja súlyos bűncselekményt követett el, de nem tagadja, ő is hallotta a szóbeszédeket, amik ezt alátámaszthatják. 

Tiszaújvárosban csak feddhetetlen előéletű személyeknek szabadna részt venni az önkormányzat munkájában, és amennyiben a híresztelések igaznak bizonyulnak, megtesszük a szükséges lépéseket

- írta az ezalenyeg.hu-nak írt válaszlevelében Fülöp György, Tiszaújváros ellenzéki polgármestere.

A cikk megjelenése után, Csikász Gábor a közösségi oldalon perrel fenyegette meg az ezalenyeg.hu-t. A Fidesz helyi képviselője azt írta, jogi lépéseket tesz, mert szerinte lejárató kampány indul ellene. 

Az MSZP-s tagból lett helyi fideszes Csikász Gáborból végül elegük lett a Tiszaújvárosiaknak. A 2019-es helyhatósági választásokon polgármester-jelöltként símán alul maradt, sőt még az egyéni körzetben is kikapott.