A Comói-tó partján bérel egy úszómedencés villát a külügy Csiszár Jenőnek

A Comói-tó partján bérel egy úszómedencés villát a külügy Csiszár Jenőnek

A Külgazdasági és Külügyminisztérium a Comói-tó partján bérel villát Csiszár Jenő milánói főkonzulnak - számolt be róla a hvg360.

Csiszár 350 négyzetméteres, 13 helyiségből álló, úszómedencés rezidenciája a főkonzulátustól egyórás autóútra van, a svájci Alpoktól alig néhány kilométerre. Az ingatlant a portál szerint egy olyan üzletembertől bérli a főkonzulátus, akinek magyarországi terjeszkedését a diplomáciai képviselet egyengeti.

A HVG megkeresésére a magyar külügy annyit válaszolt, hogy a rezidenciát a jogszabályoknak megfelelően választották ki, mivel nincs előírás a külképviselet és a rezidencia távolságára. A HVG úgy tudja, hogy Szijjártó Péter miniszter is járt Csiszár villájában, ezt a külügyi tárca nem is tagadta,  annyit azt közöltek, hogy Szijjártó magánprogramjai nem nyilvánosak.

A külképviselet az állampártot legutoljára a kommunista diktatúrában képviselte

Mint ismeretes, Matteo Salvini keddi nyilatkozatában fejtette ki, hogy a Fideszzel és a lengyelekkel új európai parlamenti frakció létrehozásán dolgozik az olasz Liga párt. Ennek kapcsán Salvini, a milánói magyar főkonzullal, Csiszár Jenővel is egyeztetett hétfő este.