Közel 3 millió forintos jutalmat szavaztak meg Nagykőrös fideszes polgármesterének, helyettesei is jól jártak

Közel 3 millió forintos jutalmat szavaztak meg Nagykőrös fideszes polgármesterének, helyettesei is jól jártak

A nagykőrösi Fidesz-frakció 2,8 millió forintos jutalmat szavazott meg Nagykőrös fideszes polgármesterének és helyetteseinek a veszélyhelyzeti jogrend megszűnése után megtartott első ülésen - számol be cikkében a 24.hu.

A kormánypárti honatya négyhavi extra fizetést kapott jutalomként az önkormányzat csütörtöki ülésen a veszélyhelyzet idején végzett tevékenységéért.

A járványhelyzet miatt tavaly elrendelt különleges jogrend utáni első képviselő-testületi ülésen a porták információi szerint sürgősségi indítványban szavaztak a jutalmakról.

Az indoklás szerint Czira Szabolcs 2020. november 4-től „fáradhatatlan és kitartó munkával”, és „kiemelkedő vezetői magatartást tanúsítva” látta el a törvényi felhatalmazás alapján rárótt feladatköröket. Mivel a polgármester 698 ezer forintot keres havonta, így a jutalom összege 2,8 millió forint.

Czira szintén négyhavi plusz illetmény adományozását kérte két helyettesének, Körtvélyesi Attila főállású alpolgármesternek és Nagy Balázs társadalmi megbízatású alpolgármesternek, akik szerinte „alapos előkészítő munkával” és javaslatokkal segítették a munkáját.

Mint megjegyezték, a pénzosztást az ellenzéki kritikák sem tudták megakasztani. Külön érdekesség, hogy az ülés kezdetén jelen volt Földi László, a Fidesz országgyűlési képviselője is, aki napirend előtt arról beszélt, hogy a járványidőszak megviselte a családokat, ezért a kormány feladata az, hogy újraindítsa a gazdaságot.