Dakar, 8. nap: Peterhansel nem engedi el, de Sainznak tetemes az előnye

A drámai hetedik nap után szakaszt nyert.

Furcsa várakozás uralja most az élmezőnyt: mindenki arra vár, hogy Sainz hibázzon, vagy valamilyen technikai problémája legyen. A toyotás Nasser Al-Attiyah ezt gyakorlatilag elismerte:

"Ha Carlos hibázik elkaphatjuk, de az egy óra hátrány ... nehéz lesz."

A katari egyébként harmadik helyen ért be Peterhansel és Despres mögött, így a Toyota továbbra is üldözi a Peugeot versenyzőit. Mr. Dakar problémái azért még nem oldódtak meg, az előző szakaszon összeszedett hátrányt nem lehet csak úgy ledolgozni.

„Hosszú szakasz volt, és a magaslaton tényleg nagyon nehéz volt menni. Nem mondanám, hogy visszajöttem a játékba, hiszen több mint egy órás lemaradásról beszélünk, amelyből csak néhány percet faragtunk most, de Nasszerhez már nagyon közel vagyunk. Nekünk most nem jött jól, hogy törölték a hétfői szakaszt, mert minden lehetőséget meg kellene ragadnunk”

 - mondta Peterhansel. Itt írtunk arról, hogy mi történt vele a hetedik napon:

Dakar, 7. nap: hihetetlen, de Peterhansel is majdnem kiesett a versenyből, Sainz állt az élre

Carlos Sainz megnyerte a szakaszt, az eddig vezető Stéphane Peterhansel nagyon sok időt veszített.„Egy pocsolyákkal teli hosszú egyenesben mentünk. Előttünk állt egy autó, emiatt félrehúzódtam, és egyszer csak egy hatalmas csattanást hallottam" - mondta Peterhansel, aki összetettben visszaesett a harmadik helyre.

Motorosok

Náluk egészen máshogy fest a helyzet, az első hat versenyző 10 percen belül van. Adrien van Beveren vezet, több ezer kilométer után 22 másodperc az előnye Benavides előtt. Nem is mernek sietni: van Beveren a hetedik, Benavides a negyedik lett, a győztes Antoine Meo. Gyenes Emánuel a 31., Dési János a 64., Saghmeister Gábor a 84. lett.

A kamionosoknál a kamazos Sotnikov volt a legjobb, összetettben Nikolaev van az élen továbbra is.

Kilencedik nap nincs, az időjárás miatt törölték a szakaszt.

(címlap: Peugeot 3008 DKR harcol Bolíviában, fotó: Dakar.com)