Dárdai Pál lett az év edzője

Dárdai 10 hónap alatt ért a csúcsra a német fővárosban, februárban vette át az első csapat irányítását, kiesőjelöltből jelenlegi élcsapatot formálva a Herthából.

Dárdai Pál a berlini Év Sportolója gála szavazásán a férfi kézilabda EHF Kupa négyes döntőjét megnyerő Füchse Berlin edzőpárosát előzte meg, a voksok 16,34 százalékát begyűjtve, ezzel első magyarként díjazták a gála történetében.

Az RBB Online beszámolója szerint a berlini sportbarátok elismerése nem véletlen és Dárdai munkájának méltó megbecsülése. Az utolsó előtti helyen vette át a Herthát, majd előbb benntartotta a Bundesligában, ősszel pedig minden elképzelést felülmúlva szerepelt eddig csapatával, jelenleg a negyedik a német élvonalban.

A Berliner Zeitung azt írja, hogy Dárdai mindent másként és jobban akart csinálni, mint elődje, és ez sikerült is neki. "Februárban ült le a kispadra és decemberre a népszerűsége a csúcson jár Berlinben" – fogalmaz a lap, hozzátéve, hogy a magyar tréner számára a labdarúgás küzdelem és kultúra egyszerre, ez jellemzi ma a Herthát, amelynek játékosai nagyon közel is állnak emberként is edzőjükhöz.