De milyen hosszú Tóbiás József memóriája?

Az MSZP elnök-frakcióvezetője szerint a Jobbik "beült a hatalomba", elfogadta a Fidesz kezét és nagykoalícióban akar a jövőben eltakarni minden gyanús ügyet a Matolcsy György vezette jegybanknál. Mint ismert, az Országgyűlés gazdasági bizottsága megszavazta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyelőbizottságába az ellenzéki pártok jelöltjei közül Nyikos Lászlót, a Jobbik jelöltjét.
 
Tóbiás József szerint a Jobbik ezzel a döntéssel többé már nem ellenzéki párt, hiszen tartalmi, olykor szavazati koalícióban is van a Fidesszel. Szerinte olyan ügyek részletei maradhatnak rejtve, mint a Quaestor, a Hungária Zrt., a Buda-Cash, a jegybanki alapítványok ügye.
 
Nagyon rövid távú Tóbiás József és az MSZP memóriája. A magyar választók azonban érzik a XX. század pártjainak, a Fidesznek és az MSZP-nek romboló tevékenységét. Nem felejtik el, hogy az MSZP-kormány az akkori fideszes ellenzékkel karöltve szavazta meg a bankszektor 600 milliárd forintos kistafírozását a magyar családok által visszafizetendő IMF-hitelből - áll a Jobbik szerda délután kiadott válaszközleményében.
 
De a magyar családok arra is sokáig fognak emlékezni, hogy a Fidesz és az MSZP Quaestor-koalíciót alkotva söpörte le azt a 2010-es jobbikos kezdeményezést, mely a pénzügyi intézmények gyakoribb ellenőrzése révén megelőzhette volna a Fidesz és az MSZP asszisztálása mellett kialakult brókerbotrányokat. Ez a bűnös nemtörődömség a magyar adófizetőknek ismét több száz milliárd forintjába kerül.
 
A XX. század pártjai csak loholtak az események után, a Jobbik a XXI. század pártjaként viszont képes megelőzni a krízist.
 
Az MNB felügyelőbizottságának jobbikos jelöltje, Nyikos László az előző parlamenti ciklusban a Számvevőszéki és Költségvetési bizottság elnökeként kiváló szakmai munkát végzett, mellyel minden parlamenti frakció elégedett volt.