A Jobbik azt követeli, hogy a Deák téri gyilkost soha ne eresszék ki a börtönből

A Jobbik azt követeli, hogy a Deák téri gyilkost soha ne eresszék ki a börtönből

A Jobbik budapesti szervezete közleményben reagált a Deák téri kettős gyilkosságra, amely megfogalmazásuk szerint az elmúlt időszak bűncselekményei közül talán a legbrutálisabb volt. 

A párt felidézi, jó néhányszor letelt már az a bizonyos két hét, amit még a 2010-ben hatalomra került Orbán-kormány belügyminisztere, Pintér Sándor ígért, mondván, ennyi idő alatt helyre fogja állítani a rendet.

"Nem sikerült".

A Jobbik elfogadhatatlannak, felháborítónak és egyben ijesztőnek tartja ezt a tendenciát.

"Az elmúlt bő fél évben a gyilkosságok megszaporodtak Budapesten és a környékén. Megoldás kell, megelőzés, még több rendőr az utcákra, mert így nem mehet tovább! Felszólítjuk a kormányt, Budapest főpolgármesterét és a budapesti rendőrfőkapitányt, hogy minél hamarabb találjanak megoldást arra, hogy ilyen soha többé ne fordulhasson elő! Nem nézhetik tovább tétlenül, hogy ennyire kegyetlen gyilkosságok történnek, és ami szerintünk még riasztóbb, hogy számos esetben az elkövetők fiatalok. Milyen jövőnk lesz így Budapesten, milyen jövőnk lesz Magyarországon?"

- hangsúlyozzák.

Követelik a legsúlyosabb ítélet kiszabását, azt, hogy

soha többé ne eresszék vissza az ilyen embereket a társadalomba.

"Javasoljuk, hogy az összes ilyen és hasonló bűncselekmény elkövetői tényleges életfogytiglant kapjanak! Állítsuk meg a gyilkosokat, állítsuk helyre a közbiztonságot, és érezhesse végre magát mindenki biztonságban ebben az országban! Ebben a Jobbik Budapest teljes mértékig partnere mindenkinek"

- szögezi le a jobboldali néppárt.