A bajba jutott vendéglátósok érdekében ragasztott ki szolidaritási plakátokat a Jobbik IT

A bajba jutott vendéglátósok érdekében ragasztott ki szolidaritási plakátokat a Jobbik IT

Figyelemfelkeltő akciót tartott Debrecenben is a Jobbik Ifjúsági Tagozata. A tagok városszerte több vendéglátó ipari egység környékén helyeztek el figyelemfelkeltő plakátokat szolidaritást vállalva a bajba került vendéglátósokkal, valamint megjelölve néhány "kivételes" objektumot, melyek működését a kormányzat támogatja.

A párt választókerületi elnöke, Nagy Péter arról beszélt, hogy 

"teljesen világossá vált, hogy a kormány válságkezelése teljesen impotens. Miközben a tenderbáró, Pénztáros Lőrinc szállodái tovább híznak állami megrendelésekből, és a magyar külügy milliárdos arab befektetőkkel tárgyal, addig Debrecenben és környékén is több ezer ember került kilátástalan helyzetbe"

- szögezte le a politikus, hozzátéve: a kialakult gazdasági válság legnagyobb kárvallottjai a vendéglátósok. Ugyanis sok esetben tradicionális, több generációs vendéglátóhelyek voltak kénytelenek ideiglenesen vagy végleg bezárni, valamint nem tudják fizetni alkalmazottaikat.

"Továbbra is követeljük a kiesett bevételek részleges vagy teljes kompenzálását, valamint szorgalmazzuk a részleges újranyitást biztonságos feltételek megléte mellett."

.

Az akcióban szintén résztvevő Salamon Gergő elmondta, hogy nagyon sok vállalkozó, felszolgáló, szakács megy tönkre ezekben az időkben. Ugyanis "nem tudják, miből fizetik a számlákat, nem tudják, miből adnak enni a gyerekeiknek. A legnagyobb probléma mégis az, hogy senki sem tudja mi lesz holnap, holnapután."

Hozzátette, hogy pártja továbbra is teljes mellszélességgel kiáll a vendéglátósok mellett és követelik a bajba jutott honfitársaik érdemi megsegítését.