Diákok tiltakoztak a Ferenciek tere zebráján

Diákok tiltakoztak a Ferenciek tere zebráján

A tiltakozáson főleg a budapesti Eötvös, Piarista és az Apáczai Gimnázium diákjai és tanárai vettek részt. A „zebraszerdának” nevezett akciósorozaton a tanárokkal szolidáris diákok míg az autók a zöldre vártak, a zebrán tartották fel transzparenseiket, így hívva fel a figyelmet a közoktatás problémáira

- számolt be a 444-nek a tiltakozás egyik szervezője László Sámuel.

A „zebraszerdának” elkeresztelt akciósorozatot eredetileg Kállai Kornélia háromgyerekes anya találta ki. A pedagógiai végzettséggel rendelkező Kállai januárban kezdett el szerda reggelenként kijárni egy lakhelyéhez közeli zebrára, hogy felhívja a figyelmet a magyar közoktatás problémáira. Kornélia gyerekeit az a Gábor Judit és Mihályi Fruzsina is tanította, akik még januárban mondtak fel a Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnáziumban.

A Zebraszerda lényege, hogy nem jár a forgalom leállításával, mivel a tiltakozók mindig akkor mennek be az útra és mutatják fel a felirataikat, amikor a gyalogosoknak zöldre vált a lámpa. A Ferenciek terén most ezt az akciósorozatot indítják újra.

A Ferencei terén közel 100-an gyűltek össze. Az eseménynek 8:05-kor lett vége. A Ferenciek terén egyelőre május 31-ig hirdették meg az akciósorozatot.