Diktatúrát működtető kommunistát neveztek ki magas pozícióba az MSZP-ben

Bizony, az MSZP 2016-ban, miközben reggeli cigikávé utáni rutinként félti a demokráciát, képes volt Barabás Jánost kinevezni választmányi elnökhelyettesnek a múlt hét végén.

Azt a Barabás Jánost, aki a rendszerváltás előtt az MSZMP Központi Bizottságának utolsó titkára volt.

Azt, hogy nem névegyezésről van szó, a Mandiner szúrta ki, majd a párt meg is erősítette számukra, hogy valóban a diktatúra többek között sajtóellenőrzéssel is foglalkozó egykori politikusáról van szó.

Barabást egyébként már kétszer is megjutalmazták a demokrata elvtársak: a Gyurcsány-kormány alatt miniszterelnöki főtanácsadó lehetett, majd ugyan ez a kormány a Magyar Érdemrend tisztikeresztjének polgári tagozatával is kitüntette.

Sőt: Hiller István szocialista politikus az Indexnek azt is elmondta, hogy volt ő már korábban választmányi elnökhelyettes, illetve a választmány stratégiai bizottságát is elnökölte a pártban.

Amikor a választmányi elnöknek választott Hillert megkérdezték, nem tartja-e rossz üzenetnek az állampárt egyik főemberét ilyen magas pozícióba emelni, Hiller azt felelte:

Az lenne rossz üzenet, ha nem tartjuk tiszteletben a demokratikus szavazást.

Tehát a szocialisták szerint ha demokratikusnak nevezzük egy állampárti vezető köztársaságbeli kinevezését, akkor az teljesen rendben van. Ennyit a megújulásról.