Hatvan túl messze volt – így a Gyurcsány-párt az Alfahírtől lopott

Miközben olyan ügyben vár elismerést, ami meg sem történt.

Klasszikust csak pontosan szabad idézni, álljon itt a DK közleménye:

"A mai nappal a Fidesz visszavonta (sajnos nem vonták vissza - a szerk.) azt az MSZP-vel közösen jegyzett törvényjavaslatot, amellyel a saját vadászni járó milliárdos elitjét juttatta volna ingyen-kastélyhoz. Ehhez az kellett, hogy az MSZP a Demokratikus Koalíció nyomására kihátráljon a vállalhatatlan együttműködésből. Külön öröm, hogy nem csak az MSZP-t sikerült megóvni (még mindig nem - a szerk.) egy káros kollaborációtól, hanem a Fidesz vadászni járó elitjének, Lázár Jánosnak és Semjén Zsoltnak is szereztünk (a közleménnyel?! - a szerk.) egy rossz napot.

DK sajtóiroda"

Az előzményekről

Mint arról március 16-án beszámoltunk, a Fidesz és az MSZP összefogva egy törvényjavaslatot nyújtott be, mely szerint a Hatvan város szimbólumának is számító, 3,1 milliárd forintból felújított Grassalkovich-kastélyt ingyenesen átadnák az Országos Magyar Vadászkamarának. A mutyiszagú kezdeményezést hatvani és budapesti sajtótájékoztatón tárta a nyilvánosság elé Sneider Tamás, a jobboldali ellenzéki párt alelnöke.

A némi fáziskéséssel megszólaló a DK erejéből mindössze egy közleményre futotta, amivel igyekeztek számon kérni az MSZP-t.

Mielőtt még az Országgyűlés gazdasági bizottsága tárgyalhatta volna a törvényjavaslatot, levették azt a napirendről. A Jobbik szerdán egy demonstrációval egybekötött sajtótájékoztatón követelte a Fidesztől a javaslat visszavonását.

A DK nem érti

Nem-von-ták-visz-sza-a-ja-vas-la-tot. Innentől kezdve erőltetett menet lenne arról értekezni, hogy a DK-nak mekkora érdeme van annak a javaslatnak a visszavonásában, amelyet nem is vontak vissza. Mindenesetre Sneider Tamás vezetésével a Jobbik beleállt az ügybe, szóval majd meglátjuk, hogy valóban lesz-e rossz napja Semjén Zsoltnak és Lázár Jánosnak, vagy a szocialisták támogatásával majd a későbbiekben megpróbálják átvinni az akaratukat az Országgyűlésen.

Messze volt Hatvan

A történetnek van egy kedves kis eleme is, miszerint a Gyurcsány-párt nemcsak nem érti, hogy nem-von-ták-visz-sza-a-ja-vas-la-tot, de lusta kis troll módjára még le is lopták a portálunk tulajdonát képező felvételt. A DK-nál Keszthelyi Dorottya egyébként ígéretet tett arra, hogy továbbítja az üzenetünket a "DK-csúcsvezetésének": amennyiben már használják a fotónkat, akkor legalább írják oda, hogy "Fotó: Alfahír.hu", úgy már egy kicsit másabb.