Hivatalos: Magyarországon szarért-húgyért dolgoztatják az embereket

A románoknak és a bolgároknak legalább még szarabb.

Egy magyarországi cégnek átlagosan 8,3 euróba, azaz 2575 forintba kerül az, hogy egy főt egy munkaóráig dolgoztasson. Az Eurostat, az unió statisztikai hivatala a bérek, egyéb juttatások, valamint a dolgozók után fizetendő hozzájárulások alapján számolt. Hozzá kell tenni, hogy az adatok 2016-osak, tehát az elemzés az idei minimális minimálbér-emelés előtt készült.

Ezzel együtt túl nagy előrelépésre nem kell számítani a közeljövőben. Hiszen például a közmunkások minimálbére egyelőre messze elmarad a normál minimálbértől, na meg a statisztikai hivatal nyilván a magyar leleményességgel sem számol: a négy órára bejelentett nyolcórásokkal és a többi okossággal.

Természetesen a nagy-britannai (26,7) vagy a német (33 euró) szint egyébként is beláthatatlanul messze van még. Brüsszelben, amit meg kell állítani, helyesebben Belgiumban 39.2 euróért dolgoztatják a flamandokat, a vallonokat, meg a többieket.

Európa alsóházában a bolgárok munkaereje 4,4 euróba, a románoké 5,5 euróba, a litvánoké 7,3 euróba, a letteké 7,5 euróba kerül óraként. Miközben egy horvát vagy egy szlovák munkaóra 10,4 euróba kerül. A szlovénokat meg majdnem kétszer annyiba, 16,2 euróba kerül dolgoztatni, mint a magyarokat.

Az EU átlaga óránként 26,6 euró.

Mondjuk a statisztika nevű áltudomány is S-el kezdődik, ahogy Soros és Simicska neve is.

Véletlen lenne?

Hagyjuk is.