Donáth Anna: az a feladatunk, hogy a most érzett dühünket és csalódottságunkat teremtő erővé formáljuk

Donáth Anna: az a feladatunk, hogy a most érzett dühünket és csalódottságunkat teremtő erővé formáljuk

"Nincs mit szépíteni: elvesztettük ezt a választást. Eltűnt legalább 800 ezer ellenzéki szavazó, és erre nem csak a rendszer működése, a hatalom erőforrásfölénye vagy a kampányban elhangzó néhány, a propaganda által hazug módon kiforgatott mondat a magyarázat. Ennek az okait fel kell tárnunk és meg kell értenünk" - kezdte helyzetértékelését a vasárnapi országgyűlési választások kapcsán délutáni posztjában Donáth Anna.

A Momentum elnöke szerint nem szabad most egy-egy bűnbakot keresnie az ellenzéknek. "Ezért a bukásért ugyanis ellenzéki politikusként mindannyian felelősséggel tartozunk" - hangsúlyozta.

Donáth úgy látja, tegnap nem tudtak élni a lehetőséggel, hogy megvalósítsák azt az igazságos és emberséges Magyarországot, amiben hisznek.

"De ez a mi országunk is, és a mi jövőnk is kockán forog. Ezért az a feladatunk, hogy a most érzett dühünket és csalódottságunkat teremtő erővé formáljuk"

- fogalmazott bejegyzésében, hozzátéve, hogy fel kell készíteniük a lelkünket a következő időszakra, mivel "a szabad Magyarországért folytatott küzdelem hosszabb és nehezebb lesz, mint azt bármikor is gondoltuk volna" - zárul a poszt.