Kihallgatja a rendőrség az Origo és Ripost főszerkesztőjét egy lejárató cikkük miatt

Kihallgatja a rendőrség az Origo és Ripost főszerkesztőjét egy lejárató cikkük miatt

Nem szabad hagyni.

Az Alfahír is beszámolt arról, hogy a Momentum - akkor még - EP-képviselőjelöltje, Donáth Anna ellen indított egy undorító lejáratókampányt a fideszes lakájmédia, azt állítva, hogy szexuálisan zaklatott egy nőt.

Az azóta EP-mandátumot szerző Donáth Anna azonban nem  hagyta annyiban a dolgot, és feljelentést tett. Úgy tűnik, meg is lesz az eredménye, erről számolt be a Facebook-oldalán. 

Ugyanis Ómolnár Miklóst, a ripost.hu és a Ripost főszerkesztőjét, illetve Gábor Lászlót, az origo.hu főszerkesztőjét a rendőrség tanúként fogja meghallgatni

- írta.

Donáth Anna többek között hangsúlyozta, a két főszerkesztő és propagandalapjaik a saját fikciójukat tényként közölték, a hírek között szerepeltették.

"Azt hazudták az olvasóiknak, hogy ez ugyanúgy megtörtént, mint a reggeli zápor vagy egy baleset az autópályán. Ezt pedig nem tűrjük szótlanul, és másnak sem szabad"

- fogalmazott. 

A politikus optimista, szerinte meg fognak bűnhődni azért, hogy folyamatosan hazudnak, hogy bármikor használhatók arra, hogy megpróbálják tönkretenni azoknak az életét, akiket veszélyesnek gondolnak a kormányra nézve nézve. 

"Azért kell végigvinni az ügyet és kimondatni velük, hogy hazudtak, hogy ha valós történet kerül napvilágra, azt komolyan vegyék az emberek. Hiszen hány ártatlan áldozat marad csendben, mert fél a meghurcoltatástól, és hogy a végén őket hazugozzák le? Közös felelősségünk ebben a folyamatosan dezinformált világban olyan etikai normákhoz ragaszkodni az újságírásban, ahol nincsenek névtelen bejelentők, nem létező tanúk, névtelen cikkírók, követhetetlen hivatkozások"

- fogalmazott Donáth Anna.

A teljes posztot itt olvashatja el: