Döntött a Facebook népe: simán alázza Orbánt a máltai miniszterelnök :(

"A népszerűség mérésére szolgáló legdivatosabb eszköz ma a közösségi hálós rajongók lajstromba vétele", írja a kormányzati napilap, nem is tétlenkedtek, lajstromba vették a népszerű közösségi portálon a népszerű politikusokat, és levezették, miért Orbán Viktor a legjobb.
 
A lap merőben új módszertant dolgozott ki: a politikusok lájkolóinak számát elosztják az adott ország lakosságszámával, aztán megnézik, hány kedvelés jön össze egymillió lakosra vetítve.
 
Orbán 539 046 követőjével 53 904 lájkkal bír 1 millió lakost nézve (nézvést), Angela Merkel pedig hiába szedett össze 2,2 millió lájkot, Németországban sajnos 81 millióan laknak, így 1 millió lakosra csak 27 332 lájkja van. (A helyzete még akkor is nyomorúságos maradna, ha kivonná belőle a migránsok számát, akik robbantanak, de vannak köztük rendesek is.)
 
A slusszpoén a cikk végén jön: a Magyar Idők Juncker és Schultz lájkolóinak számát elosztotta az EU-tagállamok összesített lakosságszámával, így náluk 1 millió emberre már csak 0,00011425, illetve 0,00037477 lájk jut. Csicskák!
 
 
 
A Magyar Idők viszont elfelejtette, hogy Joseph Muscat máltai miniszterelnöknek 69 ezer lájkolója van, a 423 374-es lakosságú törpeállam egymillió lakosára vetítve tehát 165 151, amivel lazán alázza Orbánt, pedig nem is vette körbe kerítéssel a szigetet!