Drogot szállíthatott a Costa Concordia

A Costa Concordia luxushajó négyezer emberrel a fedélzetén futott zátonyra 2012 januárjában, az olaszországi Giglio sziget partjainál. A kapitányt idén februárban a bíróság bűnösnek találta emberölés vádjában és 16 év börtönbüntetést kapott. A hajót azóta a genovai kikötőbe vontatták szétbontásra.

A tengeri tragédia okairól már számtalan feltételezés született, ezúttal azonban az üdülőhajó egy sötét titkára derülhetett fény. A calabriai maffia drogügyeivel foglalkozó rendőrők lehallgattak egy beszélgetést, melyben a csempészek főnöke - Michele Rossi - értekezik arról, hogy mennyire kiakasztotta a hajó zátonyra futása.

A rendőrség elmondása szerint az olasz maffia köreiben bevett szokás, hogy óceánjáró hajókat használnak drogszállításra, azonban a Costa Concordián ennek nem találták nyomait. Ha valóban volt kábítószer a hajón, akkor szinte biztos, hogy a legénység tagjai között is cinkostársakra talált a maffia, enélkül ugyanis nehezen lett volna kivitelezhető a csempészáru elrejtése a fedélzeten.