Dzsudzsák üzent: sportszerű szurkolást kér a drukkerektől

Sokan dicsérik a magyar szurkolók nagyszerű teljesítményét, a csapatkapitány viszont azt kéri a szurkolóktól, esélyt se adjanak az UEFA-nak a büntetésre.

- Ilyen közönséggel nem lehet veszíteni, a szurkolók segítettek begyötörni az egyenlítő gólt, le a kalappal előttük és persze a csapat előtt is. Ma tizenöt millióan léptünk pályára, ilyen segítséggel a hátunk mögött nagyon kevés csapat tud legyőzni minket fogalmazott Dzsudzsák Balázs az Izland elleni mérkőzést követően az mlsz.hu cikke szerint.
 
Az is igaz azonban, hogy csapatkapitányunknak a mérkőzés végén, az egyenlítő gólunk után meg kellett nyugtatnia a felfokozott hangulatban lévő drukkereket, hiszen a sportszerűen éneklő tízezrek mellett néhányan átlépték a szabályokat: többen be akartak mászni a pályára, és előkerült egy pirotechnikai eszköz is, melyet valaki a pályára hajított. Tudva, hogy az UEFA nagyon szigorúan bünteti a csapatot a hasonló rendbontásokért, Dzsudzsák Balázs azonnal odarohant a közönséghez, hogy megnyugtassa, és további sportszerű szurkolásra buzdítsa a lelkes tömeget - írja az mlsz.hu.
 
Dzsudzsák a mérkőzés másnapján üzent a drukkereknek:
 
Szurkolóink és köztünk nagyon szoros kapocs alakult ki, ami nagyon fontos számunkra, a lelátókról érkező buzdítás rettentő sokat jelent nekünk, és hihetetlen motivációt ad mindannyiunknak. Arra kérünk mindenkit, hogy továbbra is ugyanígy, közösen vívjuk meg a következő csatákat is, de úgy, hogy a lelátón történtek még a legszigorúbb döntéshozók számára se adjanak lehetőséget büntetés kiszabására, vagyis kizárólag a pályán elért eredmények határozzák meg azt, hogy hogyan zárjuk majd ezt az Európa-bajnokságot. Szerda este ismét találkozunk Lyonban!