Egy év alatt 40 millió forintot költ a közmédia hostessekre

Egy év alatt 40 millió forintot költ a közmédia hostessekre

A hírhamisító Papp Dániel MTVA-vezér által irányított közmédiának ez persze aprópénz. Idén ugyanis valamivel több mint 130 milliárd forintnyi közpénzből gazdálkodhat.

Egy éven keresztül a Nebuló-Meló Iskolaszövetkezet biztosítja a hostesseket a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alapítvány (MTVA) számára – számolt be a Media1.

A lap szerint a július 3-án aláírt egyéves szerződés 40 millió forint plusz áfáról szól.

A hostessek feladata az MTVA szervezésében, az MTVA székhelyén vagy külső helyszíneken megvalósuló rendezvényekre, illetve televíziós műsorok forgatására érkező vendégek fogadása, valamint egyéb eseményeken hostess-tevékenység ellátása.

A portál cikke szerint a hostessek ruházatát is szabályozzák: e szerint a lányoknak fehér, vállat takaró blúz és minimum combközépig érő szoknya vagy nadrág, a fiúknak fehér ing és sötét hosszú nadrág az elvárt viselet. A megrendelő a lányoknak selyemsálat, a fiúknak nyakkendőt biztosít, ezeknek kötelező a viselete. Egyes rendezvényeken előfordulhat jelmezbe öltözött hostess igénybevétele is, ilyen esetben a jelmezt az MTVA biztosítja.

A szolgáltatás becsült mennyisége havi 600-800 óra. A műsorstruktúra miatt ugyanakkor ez egyes hónapokban ennél több, más hónapokban pedig kevesebb is lehet.

Mint arról nemrég beszámoltunk, egy új megállapodás alapján már nemcsak akkumulátorgyárakat kapunk a kommunista Kínától, hanem tévéműsorokat is, melyek a közmédiában mennek majd le. A megállapodást a hírhamisító Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója és Zhang Huali, a kínai műsorszolgáltató elnöke írták alá.

(Címlapkép: Facebook)