Egy űrből érkezett, rejtélyes eredetű fémhengert találtak egy ausztrál strandon

Egy űrből érkezett, rejtélyes eredetű fémhengert találtak egy ausztrál strandon

A helyi rendőrség megdöbbent azon a furcsa külsejű, hengeres tárgyon, amit a tenger mosott partra egy nyugat-ausztráliai strandon. Az ausztrál, szövetségi hatóságok is vizsgálódni kezdtek az ügyben.

Az esetről a BBC is beszámolt. Mint írták, a hatóságok jelenleg azt valószínűsítik, hogy a tárgy egy kereskedelmi repülőgépről esett le. Ez azért több, mint furcsa lenne. A fémhengert potenciális veszélyforrásként kezelik, ezért a rendőrség mindenkit megkért, hogy maradjanak tőle távol.

Szeretnénk megnyugtatni a közvéleményt, hogy több tagállami és szövetségi hatósággal együttműködve aktívan dolgozunk az objektum eredetének és természetének meghatározásában

– írta a rendőrség közleménye.

A strandhoz közel lévő település Green Head lakóinak elmondása alapján a tárgy nagyjából 2,5 méter széles és 2,5-3 méter magas. Az egyelőre ismeretlen eredetű, aranyló henger akkora felbolydulást keltett a helyi közösségben, hogy szombat este a lakosok csoportosan mentek el megnézni.

Kellemes este volt, a gyerekek homokoztak és homokvárakat építettek a tárgy körül.

Ezt egy helyi apuka mondta az ABC-nek, aki szerint az objektum nem is fémből van, hanem valamilyen üvegszálas műgyantából.

A rendőrség azt is kérte, hogy az emberek semmit se kezdjenek el híresztelni a tárgy eredetéről, de van olyan, aki szerint az egy PSLV rekéta alkatrésze, amely a fellövés harmadik szakaszában válik le, miután elvégezte feladatát.

(Címlapkép: @Debapratim/Twitter)