Egy tékozló fiúért fogott össze a család! Szijjártó a szemétbe hajítja a luxusruháit

Még a kukájában is luxuszakó van.

Egészen biztos, hogy a zakó egykori tulajdonosa a kormánypárti politikus. Az ominózus zakóba ugyanis Szijjártó Péter nevét is belehímezték, ráadásul a kukabúvárok külgazdasági és külügyminiszter palotája előtt találtak rá a leletre.

Silkába nem a toprongyosok öltöznek, a cég önmagát magyar luxusmárkaként határozza meg, jelmondata „Nálunk az elegancia evidencia!” A cég néhány éve nyitotta meg szalonját előbb Hévízen, majd az Andrássy úton. Úgy tudni, hogy az üzletben

a legolcsóbb zakó 300 ezer forint körül lehet - a Silka logója nélkül – a legdrágábbért mintegy egymillió forintot kell kicsengetni. 

A márka divatbemutatóin egykori és jelenlegi fideszes politikusok rendre megjelennek, többek között Fónagy János, az NFM államtitkára is.

Szijjártó, - akinek gazdasági érdekeltségei a vagyonnyilatkozata szerint nincsenek és csupán bruttó 1 101 900 forintot keres

mint miniszter - nyilvánvalóan koplalhatott azért egy kicsit, hogy az igényes ruházkodásra is fussa. Ne felejtsük el, hogy emellett luxusotthona rezsiszámláját is rendeznie kell, közeledik a tél, az úszómedencét fűteni kell. Érdekes, hogy a zakó állapota ellenére nem egy karitatív szervezet gyűjtőládájába, majd egy rászorultra került rá, hanem a hulladékok közé lett hajítva. Hogy a zakó állapota megfelelő azt onnan is lehet tudni, hogy a kukabúvároknak sikerült azt gyorsan eladni.

A külügy is reagált az esetre: Szijjártó akkor szabadult meg a zakótól, amikor beköltözött abba a 167 milliós villába, amit a politikus állítólag „családi összefogásból” vásárolt. Mellesleg a külügy nyilatkozatát cáfolja, hogy Szijjártó már augusztusban beköltözött új otthonába, a zakóra pedig az Index.hu értesülései szerint csak két hete találtak rá. 

Ha a zakóba is a mama öltöztette a kisfiát, akkor mit szól majd, ha meglátja a családi összefogásból vásárolt luxuszakót a szemétgyűjtőben?

Az én anyám zokogna.