Egymillió példánnyal provokál az évforduló alkalmából a Charlie Hebdo

Vajon kell-e majd menetelnie 2016 januárjában is Európa vezetőinek?

A meckenheimi székhelyű IPS tájékoztatása szerint Németországban a párizsi magazin különkiadásából 50 ezer darab kerül forgalomba, és már január 6-ától kapható lesz 4 euróért (1250 forint).

Január 7-én lesz egy éve, hogy egy iszlamista szélsőséges testvérpár 12 embert mészárolt le Párizsban a Charlie Hebdo székházánál, válaszul a Mohamed prófétát gúnyoló karikatúrákra.

Eurómilliókat hozott a vallásgyalázás

A lapnak az a száma, amelyben a támadássorozat áldozatait sirató Mohamed próféta karikatúrája szerepelt, többszöri utánnyomással közel 8 millió példányban jelent meg. Az előfizetők száma a merénylet után több mint 200 ezerre nőtt, holott korábban hetente csak nagyjából 30 ezren vásárolták meg az újságot.

Persze, a szerkesztők akkor is bejelentkeztek egy pofonra minden egyes jóérzésű embernél, amikor a jókora eufemizmussal "szatirikusnak" nevezett okádék szennylap a török partok mellett vízbe fúlt szíriai kisfiú halálán röhögött teli szájjal.

De viccesnek ítélték az Iszlám Állam által felrobbantott orosz utasszálító több mint 200 áldozatának a sorsát csakúgy, mint azokat a franciákat, akikkel terroristák végeztek idén novemberben.

S komolyan, ezért az újságért meneteltek Európa vezetői...