Egyre népszerűbb a Jobbik

Egyértelműen váltópárti szerepbe lépett a Jobbik a legfrissebb közvélemény-kutatások szerint. A Nézőpont Intézet felmérése alapján a választási részvételükben biztos potenciális szavazók körében a nemzeti párt – három százalékponttal javítva tavaly decemberi eredményén – 27 százalékra növelte támogatottságát. Ilyen magas támogatottságot eddig csak a Medián 2014. novemberi kutatása mutatott ki a Jobbiknak.
 
A Fidesz–KDNP a felmérés szerint stabilizálta választói körét: 40 százalékos eredménnyel rendelkezik. Az MSZP 12, az LMP 8, a DK 6, az Együtt pedig 4 százalékra számíthatna egy most vasárnapi választáson. A Heti Válasz megbízásából készült kutatás alapján a kormánypártokat a teljes népesség 26 százaléka támogatja, a Jobbik 17 százalékos szimpatizánsi bázissal rendelkezik. E körben az MSZP 10, az LMP 6, a DK 5, az Együtt mindössze 1 százalékkal rendelkezik.
(Forrás: Nézőpont Intézet)
 
Hasonló eredményeket hozott a Századvég ma közzétett felmérése is. Közvélemény-kutatásuk szerint a Fidesz az előző hónaphoz képest egy százalékpontot visszaszerezve 45 százalékon áll a biztos szavazók körében, a Jobbik eközben 22-ről 24 százalékra növelte támogatottságát. Náluk az MSZP 18, az LMP 5, a DK 4, az Együtt 2 százalékon áll.
 
A teljes népesség körében a kormánypártok 30 százalékot érnek el, a Jobbikot 15 százaléknyian támogatják. Az MSZP itt 11, az LMP 4, a DK 3, az Együtt pedig 2 százalékos.