El a kezekkel a szikszói kórháztól!

A Jobbik szerint a kormány cserbenhagyja az abaúji térség lakóit és 80-nál is több települését azzal, hogy tudatosan asszisztál a szikszói kórház leépítéséhez.

„Az abaúji emberek pénzéből megépült kórház évtizedes leépítése jól mutatja a baloldal és a Fidesz közös kórházrombolási stratégiáját. A nagykoalíciós kórházrombolás Szikszón folytatódik, ahol az eddig a lakosság és a szakma megelégedésére, uniós fejlesztésekből működő egynapos sebészeti ellátást szüntették meg, üresen maga mögött hagyva a közel egymilliárd forintból felújított és eszközökkel felszerelt műtőket”

- közölte az Alfahírrel Lukács László György országgyűlési képviselő, a Jobbik frakcióvezető-helyettese.

Az intézmény feladatait magába olvasztó Borsod Megyei Kórház útján egy jól működő, felújított műtőt és egy, a lakosok kényelmét szolgáló egynapos sebészetet számol fel a kormány. Lukács emlékeztetett rá:

„míg 2007-ben ellenzékből minden eszközzel védte a Fidesz a szikszói kórházat, mára akkorát fordult velük a világ, hogy ők maguk akarják bezárni azt, az abaúji lakosok kárára.”

A Jobbik a szikszói kórházhoz hasonló helyzetben lévő intézmények és az általa ellátottak védelmében is indítja el valódi nemzeti konzultációját, melynek keretében a lakosok, az egészségügyi dolgozók, és az ágazatban érintett szervezetek is véleményt nyilváníthatnak az egészségügy kérdéseiről, így saját kórházuk helyzetéről is. A Jobbik az abaúji lakosok nevében azt üzeni a kormánynak és a megyei kórháznak, hogy „el a kezekkel” a szikszói kórháztól.