Elég volt: az abaújiak összefogtak a kórházukért

Elveszik a kórházukat, aki gyógyulni akar, mehet Miskolcra.

A politikus emlékeztet: a Fidesz 2011-ben döntött arról, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórházba integrálják a szikszói kórházat. Ennek eredményeként megszűnt a labor, elköltöztették az egynapos sebészetet, és nem kizárt, hogy a jövőben már tüdőszűrésre is Miskolcra kell utazniuk az embereknek.

Hegedűs Edgár kitért arra, hogy a Jobbik és a Települések Megmaradásáért Egyesület civil aktivistái, Fodor Lászlóné vezetésével aláírásgyűjtést indítottak a II. Rákóczi Ferenc Kórház megmentéséért: néhány nap alatt, több mint ezer abaúji ember látta el a kézjegyével az íveket, az aláírások száma pedig rohamosan nő. Az üzenet egyértelmű: az abaúji emberek ragaszkodnak a kórházukhoz.

A politikus pártja nevében továbbra is bátorít minden szikszóit és a térségben élőt, csatlakozzanak a kezdeményezéshez, támogassák a szikszói kórház megmentéséért indított küzdelmet.

A legerősebb ellenzéki erőként pénteken 18 órától a szikszói művelődési központban lakossági fórumra várják mindazokat, akik szívükön viselik az intézmény sorsát, és megálljt parancsolnának a kórházrombolásnak.