Ahogy az várható volt: rasszista lett az Elfújta a szél is...

Miért ne égethetnénk könyveket?

Harmincnégy év után vette le műsoráról a memphisi Orpheum mozi az Elfújta a szél című filmet, mert többen tiltakoztak annak "rasszizmusa" miatt - hivatkozik az MTI a Breitbart News hírportálra.

Az amerikai polgárháború idején és az azt követő években játszódó, többszörös Oscar-díjas filmet 1939(!)-ben mutatták be (gyanús, ebben az évben támadta meg Hitler Lengyelországot - véletlen lenne?).

Beköszöntött a hülyeség kora az Egyesült Államokban

Ha Clinton nyeri a választást, azonnal polgárháború robban ki, ha Trump, akkor kapunk még egy kis haladékot - ezt mondta egy republikánus politikus egy magyar honatyának még az amerikai elnökválasztás előtt. Nekem pedig a magyar honatya mesélte el ezt a találkozást egy háttérbeszélgetés során.

A filmet Margaret Mitchell 1936-ban írta, azonos című regénye alapján Victor Fleming rendezte. Főszereplője Vivien Leigh, Clark Gable, Leslie Howard és Olivia de Havilland. A regény és a film központi alakja Scarlett O'Hara, egy déli ültetvényes lánya. A történet az ő életét és boldogulását, és azon keresztül az Amerikát 1861 és 1865 között emésztő polgárháborút és az utána következő időszakot mutatja be.

S mindehhez nem is volt szükség elnöki utasításra, megy ez magától is.

Ugyanakkor, én továbbra is az összes ilyen hír elé/mellé oda fogom biggyeszteni a legendásan demokrata párti Martin Sheen alakítását, amelyben korbács nélkül mutatta be a konföderációs Robert E. Lee tábornokot.