Elhunyt Puskás Ferencné

Az egykori legenda özvegye 84 évet élt. Nyugodjék békében!

Hunyadvári Erzsébet 1932-ben született Budapesten, a Kispesti AC 16 esztendős kézilabdázójaként ismerkedett meg Puskás Ferenccel, a klub futballcsapatának sztárjával, akinek 1950-ben esküdött örök hűséget a kispesti Nagyboldogasszony-templomban.
 
Puskás Ferencné öt kontinensre követte az edzőként Észak-Amerikától Ausztráliáig szinte mindenhol feladatot vállaló férjét, akivel a demokratikus fordulat után, 1991-ben költöztek vissza Magyarországra. Ötvenhat éven át voltak férj és feleség. A legendás sportember életének utolsó hat esztendejében már állandó gondozásra szorult, ezekben az években felesége sem hagyta el Budapestet, Spanyolországban élő lányával, unokáival és dédunokáival is csak akkor találkozhatott, ha ők látogatták meg a dédszülőket.
 
A Puskás-házaspár (fotó: puskas.com)
 
Férje, majd egyetlen leánya elvesztése után Puskás Ferencné nagyon nehezen viselte az unokáktól, dédunokáktól való távollétet, és sokszor tapasztalhatta a férje emlékét idehaza gyakran még mindig kísérő bántó közönyt és tájékozatlanságot. Sohasem sajnálta viszont az időt és a fáradságot, hogy olyan ügyek mellé álljon, amelyeket méltónak gondolt Puskás Ferenchez - emlékezett meg a portál Puskás Ferencnéről.