Elismerte a miniszter, hogy kiválóan dolgozik a minisztérium által pénzelt lap újságírója

Mindez annak tükrében némileg megmosolyogtató, hogy a Földművelésügyi Minisztérium legalább tizenkét cikket rendelt a pestisracok.hu-tól 2015. november 20. és december 31. közötti megjelenéssel, összesen nettó 1,5 millió forintért.

A megegyezés szerint a megjelenések időpontját, és

„azok pontos szövegszerű tartalmát” a minisztérium és a hírportál egyeztette egymással, ha egy adott cikkel a minisztériumnak gondja akadt akkor szólhatott, és a PestiSrácok két napon belül köteles volt kijavítani az úgynevezett hibát.

Az Agrárcsászárok című új rovatot éppen Szarvas harangozta be, az alábbi szöveggel: 

„új rovattal bővül a PestiSrácok.hu gazdag kínálata, mostantól nem csak az alvilági figurák és a politikai, közéleti simlik világába vezetjük be portálunk tisztelt olvasóit, hanem az agrárcsászárok mesés birodalmába, meggazdagodásuknak, ziccerbe hozásuknak és zsíros üzleteiknek hátterébe is betekintést nyújtunk. Első körben egy tizenkét részes cikksorozattal mutatjuk be azokat az ügyeket, agrárbárókat és földmutyikat, pofátlanságokat, amelyek az elmúlt évtizedek legkirívóbb eseteiként tarthatna számot az agrárügyeskedéseket taglaló, összefoglaló krónika...”

Ezek után a kívülálló hírolvasó nyugodtan kommentálhatja úgy a hírt, hogy:

:D