Hiába tette szabaddá magát vasárnap estére, ezért marad el az Elkxrtuk premierje

Hiába tette szabaddá magát vasárnap estére, ezért marad el az Elkxrtuk premierje

Bizonyára olvasóink közül is többen olvasták a nap letaglózó hírét, miszerint az elmúlt évek hazai filmgyártásának legkiemelkedőbb mozija, a magyar krimiként/politikai drámaként aposztrofált Gyurcsány-mozi, vagyis az Elkxrtuk most vasárnap 21:20-ra beharangozott televíziós premierje a TV2-n elmarad.

De mi állhat a tévétörténelem fontos bemutatójnak elhalasztása mögött? A Média1 gyorsan felkereste a csatornát, akik készséggel elárulták, hogy sokunk számára, akik már hetek óta készülnek a programra, pont úgy, mint egy képregény-rajongó az újabb Marvel-film bemutatójára, miért maradnak hoppon vasárnap este:

az ElkXrtuk televíziós bemutatását „programing okokból” egy későbbi időpontra tették át, és néhány héten belül látható lesz a TV2 műsorán.

A válasz azért megnyugvást hozhat, hiszen csak tolják a premiert, így a debütálás nem lett törölve. Ez lehet akár egy remek marketingfogás, hiszen a kíváncsiságot fokozva növelhetik az érdeklődést azok körében is, akik nem jutottak már jegyhez a mozikasszáknál és ezért lemaradtak Keith English produkciójáról. De az is megeshet, hogy a kormányhoz egyre közelebb álló Index által megszellőztetett március 5-ei (szombat) új premierdátum - ami valószínűleg csakis a véletlen műve lehet, hogy négy héttel az országgyűlési választások előttre esik - poltikai húzás lehet, ezt természetesen érdemes fenntartásokkal kezelni, hiszen az ilyen változtatás nem jellemző a kormány egyetlen csatornájára sem.

Mindenesetre most vasárnap este be kell érnünk a TV2-n a Herendi Gábor dirigálta Valami Amerika 3-al.