Egyhangúlag támogatta a Jobbik-frakció az elnökség döntését a közös kormányfőjelölt kérdésében

Egyhangúlag támogatta a Jobbik-frakció az elnökség döntését a közös kormányfőjelölt kérdésében

Egyhangúlag támogatta a Jobbik frakciója az elnökség döntését, amely tartja magát az előválasztás és az összefogás szellemiségéhez – írja az ellenzéki párt keddi közleményében.

Mint felidézik, hétfőn a Jobbik elnöksége úgy határozott, hogy a választókra bízza annak eldöntését, ki legyen az ellenzéki összefogás közös miniszterelnök-jelöltje.

"Bárki is nyeri el majd az előválasztás második fordulója során a választópolgárok bizalmát, teljes mértékben élvezi majd a Jobbik elnökségének a támogatását" – szögezték le, hozzáfűzve: 

a néppárti Jobbik vezetése biztos benne, hogy az ellenzéki szavazók meg fogják találni a legjobb, legfelkészültebb, legalázatosabb jelöltet – ebben a felelős döntésben nem kíván senkit befolyásolni.

A Jobbik nem támogatja egyik kormányfőjelöltet sem a második fordulóban

Összeült a Jobbik elnöksége, hogy megvitassák, kit támogatnak az előválasztás második fordulójában - írta saját közösségi felületén Jakab Péter, a Jobbik elnöke. Mint írta, továbbra is tartja magát az előválasztás és az összefogás szellemiségéhez. "akit Ti megneveztek közös miniszterelnök-jelöltnek, azt fogjuk teljes mellszélességgel támogatni, a döntésetekben pedig nem kívánunk benneteket befolyásolni.

A Jobbik országgyűlési képviselőcsoportja amellett, hogy egyhangúlag támogatásáról biztosította a párt elnökségét, ugyancsak arra kéri a miniszterelnök-jelölteket, valamint az őket támogató pártokat és szervezeteket, hogy hagyja mindenki maga mögött a széthúzást és az üzengetéseket, hiszen mindannyiunk közös célja az Orbán-rezsim elleni győzelem, a jövő évi kormány- és rendszerváltás

– folytatták érvelésüket.

Úgy látják, bárki is lesz majd az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, nagy lesz a felelőssége: "óvnia és őriznie kell azt az összefogást, amit együtt építettünk, és reményt kell adnia mindenkinek, aki egy élhetőbb, szabadabb és igazságosabb Magyarországon képzeli el a jövőjét" – áll a párt által kiadott közleményben.