Vége az előválasztás első fordulójának, történelmet írtak az ellenzéki pártok

Vége az előválasztás első fordulójának, történelmet írtak az ellenzéki pártok

Kedden 20 órakor véget ért az ellenzéki előválasztás első fordulója, melynek során a pártok közös választókerületi jelölteket állíthattak versenybe egymással a közös támogatású 2022-es indulásért, miként a pártelnökök többsége is elindult a miniszterelnök-jelölti posztért.

Este 20 óra után már csak kifutó rendszerben szavazhatnak azok, akik még időben sorba álltak az online rendszerben.

A zárás napjáig valamivel több mint 570 ezer ember szavazott az ellenzéki előválasztáson, ami az előzetes várakozások alapján jó eredménynek számít.

Öt esemény, ami egy éve szinte esélytelennek tűnt, de az előválasztás mégis megvalósította

Jellemző, hogy még az ellenzéki előválasztás első fordulójának lezárása sem a terveknek megfelelően történik, hiszen a kezdeti informatikai trauma után két nappal meghosszabbították a szavazást a szervezők, így csak szerda délutánra várhatóak az első eredmények.

A választás eredetileg szeptember 18. és 26. között tartott volna, azonban a külső informatikai támadásoknak is köszönhető kétnapos leállás miatt a határidőt 28-ára tolták ki.

Arról, hogy az előválasztás második fordulója pontosan mikor lesz, egyelőre csak különböző javaslatok vannak, de október eleje-közepe tájékára várható.

Az első forduló részeredményei legkorábban szerda délután jelenhetnek meg.