A Momentum szerint szavazatokat vásárol Kecskeméten az MSZP-s Király József, az OEVB-hez fordultak

A Momentum szerint szavazatokat vásárol Kecskeméten az MSZP-s Király József, az OEVB-hez fordultak

Bodrozsán Alexandra, a Momentum kecskeméti jelöltje Facebook-posztban írt arról, hogy információi szerint tömegével buszoztatták az embereket a helyi szavazósátorhoz, ráadásul 2-4 ezer forintot kínáltak nekik, hogy szavazzanak az MSZP-s (de az LMP, a Jobbik és a Párbeszéd támogatását is bíró) Király Józsefre, illetve Karácsony Gergelyre az előválasztáson.

 

A DK, a Mindenki Magyarországa Mozgalom és a Liberálisok által támogatott Bodrozsán állítása szerint mindezt a saját fülével hallotta, több felvételt is készített, amiket eljuttatott az Országos Előválasztási Bizottsághoz, arra kérve a testületet, hogy léptessék vissza ellenfelét.

Frissítés: az MSZP tagadja a vádakat

A délután folyamán a szocialisták közleményt tettek közzé, melyet betűhíven közlünk.

A Momentum kecskeméti jelöltje, Bodrozsán Alexandra által megfogalmazott szavazatvásárlásra vonatkozó állítások alaptalanok. Az igazság ezzel szemben az, hogy az MSZP-Párbeszéd jelöltje, Király József mindenben tartja magát az etikai kódexben foglaltakhoz, annak alapelveit tiszteletben tartja és azt semmilyen magatartásával nem sértette meg. Király József nem vásárolt szavazatot és nem buzdított erre senkit. Aki ilyet terjeszt, bűncselekményt követ el, ezért nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt büntetőfeljelentést teszünk. A híresztelésben szerepet vállaló orgánumokkal szemben pedig sajtóhelyreigazítási eljárást kezdeményezünk.

A demokrata ellenzéki szövetség azért jött létre, hogy leváltsa, meghaladja a Fidesz gyűlöletkeltő és megosztásra építő politikáját. Az MSZP úgy gondolja, hogy valamennyi jelöltnek a saját alkalmasságának bizonyítása mellett a Fidesz politikája ellen kell küzdenie mind az előválasztáson, mind az országgyűlési választáson.

Az előválasztás egy tisztességes, demokratikus verseny, amelynek során nincs helye a lejárató kampányoknak! Az MSZP továbbra is fontosnak tartja a demokratikus vitát, a programok és elképzelések ütköztetését, ezért a kampány során jelöltjei ennek megvalósulásáért felelős demokrataként dolgoznak.

MSZP Országos Központ