Elszámoltatás az eltűnt százmilliók miatt? Felejtse el, haver az összes.

A csődközeli BKV-nál futotta százmilliós végkielégítésre, de az ügyészség szerint nem állapítható meg, hogy ezzel bármi baj lett volna.

A Hagyó-ügyhöz köthető Sz.-né Szilágyi Eleonórát még szerdán nem más, mint az ügyészség vette védelmébe, mondván, nem bizonyítható, hogy átverte volna feletteseit a szerződéskötések során. A vádakat ő is mindvégig tagadta.
 
Hegedűs Lorántné jobbikos parlamenti képviselő csütörtöki sajtótájékoztatóján az üggyel kapcsolatban közölte: Sz. Eleonóra várható felmentése a Fidesz-kormány újabb csúfos bukását jelenti az elszámoltatásban. A politikus groteszknek nevezte, hogy a vád ejtésével az ügyészség vette védelmébe az óriási vagyont szerző volt BKV-s vezetőt, ahelyett, hogy felelősségre vonták volna.
 
 
Mint mondta, „olcsó, buta kifogás” az, hogy egy időközben született munkaügyi per eredménye (amit Sz. Eleonóra nyert meg) kényszeríti őket hátrálásra, mert annak semmilyen következménye nincs az ügyészség munkájára nézve.
 
A nemzeti párt képviselője szerint Sz. Eleonóra felmentése azt üzeni a „keményen dolgozó kisembereknek”, hogy „hülyének nézik őket”, és „minél többet lop valaki, annál könnyebben úszhatja meg az elszámoltatást”.
 
Közölte: amennyiben a Jobbik kormányra fog kerülni, felül fogják vizsgálni az ilyen ügyeket, és a „lopott holmi visszajár” elvén fogják elszámoltatni a vétkeseket. Hegedűsné úgy vélte, az állam tehetetlenségével egyenesen buzdítja a közpénztolvajokat, az elszámoltatás pedig azért nem történik meg, mert a háttérben kormánypárti és szocialista körök összefonódása rejlik.
 
A BKV felsővezetésében többek is tízmilliós végkielégítéseket kaptak, avagy látszatmunkáért utaltak nekik milliós havi béreket. Az összesített kár meghaladja az egymilliárd forintot, de a kormányváltás ellenére sem kerültek rácsok mögé a közpénzből meggazdagodók.