Eltüntette egyik videóját a Hír TV, a YouTube akár az egész csatornáját letörölhette volna miatta

Eltüntette egyik videóját a Hír TV, a YouTube akár az egész csatornáját letörölhette volna miatta

„Ugandában a parlament egy LMBTQ-ellenes törvényt hozott, tehát a bubukat, ha összeházasodnak, kivégzik” – mondta mosolyogva Bencsik András a törölt videóban.

A PS TV kárából okulva törölhette YouTube csatornájáról egyik műsorának azt a videóját a Hír TV, amelyben a beszélgetők egyike azon örvendezett, hogy Ugandában kivégzik az összeházasodott homoszexuális párokat. A Pesti Srácok nem hagyja annyiban, a szerkesztőség cenzúrát kiáltva bejelentette, hogy tüntetést szervez a Google budapesti székháza elé, miközben cenzúráról szó sincs.

A PS TV csatornájának kitiltásával a Google elvette a szabad véleménynyilvánítás jogát, írja a kormánypárti oldal, aminek az az oka, hogy a globalisták „félnek az igazságtól”. Amellett, hogy a bukott sajtópereik tükrében az igazság bemutatása láthatóan nehezen megy, nemrég még úgy tűnt, nyugvópontra ér a felháborodásuk. „Jogi szempontból a felhasználói fiók törlése nem más, mint a szerződésből fakadó jogosultság alkalmazása a platform részéről”értelmezte pár nappal ezelőtt a felfüggesztés tényét még Koltay András, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke is. Szerinte ezeket a szerződéses kritériumokat minden felhasználó, így a Pesti Srácok is elfogadta, különben nem használhatta volna a szolgáltatást.

A Hír TV YouTube csatornája is nyilván ugyanerre a sorsra jutott volna, ha nem törlik azt a videót, amelynek 28. percénél Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője jó hírként tálalta, hogy Ugandában LMBTQ-ellenes törvényt hoztak, ami szerint kivégzik azokat a melegeket, akik összeházasodnak. A YouTube szabályzata szerint ugyanis súlyos szerződésszegésnek nyilvánulhatnak az alábbi mondatok.

„Ugandában a parlament egy LMBTQ-ellenes törvényt hozott, tehát a bubukat, ha összeházasodnak, kivégzik”

– mondta mosolyogva Bencsik András. Az újságíró bubuként a melegeket emlegette, majd arról beszélt hosszan, hogy ez egy üzenet az afrikai ország részéről. „Az amerikaiak tombolnak. 100 százalékos egyetértéssel hozta meg ezt az ugandai parlament, amiben az a gyönyörű, hogy ez egy jelzés. Az egész világon az új kánon, az új vallás az a másságkultusz, az lmbtq. A bubuk az új szentek. És akkor azt mondják erre az ugandaiak, hogy mi meg jól lenyakazzuk őket, hogyha itten próbálkoznak összeállni kettesével. Ez egy üzenet, hogy Afrika nem csak hogy nem vesz részt ebben a szemétségben, hanem szembefordul. Mert Uganda csak egy ország, de ők voltak a legbátrabbak, vélhetőleg a többi is követi” – mondta. Az adásban elhangzottakat többen megkérdőjelezték, és a sugárzás miatt bejelentés is érkezett a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz, ami alapján a Médiatanács hatósági ellenőrzés keretében vizsgálja a műsorszámot.

Ugyancsak elérhetetlenné vált a szalonképtelenségről ismert másik kormánypárti megmondóember Facebook-oldala. Arról egyelőre nem tudni, ki és miért tette elérhetetlenné a Fidesz alapítójának, Bayer Zsoltnak a közösségi oldalát, de nem okozna nagy meglepetést, ha ebben az esetben is a közösségi oldal használatának félreértése lenne az ok.

Címlapkép: Bencsik András, a Magyar Demokrata hetilap főszerkesztője nyilatkozik a sajtó munkatársainak a kötcsei Dobozy kúriánál 2021. szeptember 4-én. MTI/Máthé Zoltán