Négymillió forintos elismeréssel búcsúztak a megszűnt Emmi államtitkárai

Négymillió forintos elismeréssel búcsúztak a megszűnt Emmi államtitkárai

Völner Pál pedig közel 4,8 millió forint pluszpénzzel távozott.

Négymillió forintos jutalommal búcsúztak a megszűnt Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) államtitkárai az áprilisi választás hajrájában, a korrupciós ügybe keveredett Völner Pál pedig közel 4,8 millió forint pluszpénzzel távozott - írja a Blikk.

Varga Juditot is kihallgatná Völner Pál ügyvédje

Varga Judit igazságügyi miniszter tanúkénti kihallgatását kezdeményezte Völner Pál volt államtitkár ügyvédje - értesült 24.hu Papp Gábor másfél hete indítványozta a Varga Judit kihallgatását, amire az ügyvéd szerint azért van szükség, mert a korrupcióval meggyanúsított Völner olyan kérdéseket kapott az ügyészségtől, amikre szerinte kizárólag Varga tudna válaszolni.

Egész pontosan „motivációs elismerés” címszóval érdemelték ki a jelentős összeget, miközben a Kásler Miklós minisztériumától távozott nyolc érintett államtitkár a továbbiakban is jól fizető pozíciókban folytatja pályafutását. Tehát esetükben nem végkielégítésről van szó.

A Blikk szerint Rétvári Bence a belügyi tárcához került államtitkárként, vele tartott a köznevelésért felelős Maruzsa Zoltán és a szociális ügyekkel foglalkozó Fülöp Attila is. Vitályos Eszter a kulturális és innovációs tárca miniszterhelyettese, míg Szabó Tünde kormánybiztos lett. Továbbá Horváth Ildikó egészségügyért, Fekete Péter kultúráért és Lőrinczi Zoltán nemzetközi ügyekért felelős egykori államtitkárok is részesültek a többmilliós elismerésben.

Nem mellesleg az államtitkári kereset 1,75 millió forintot tesz ki, a parlamenti képviselői mandátummal kombinálva pedig megközelítőleg plusz 1,3 milliós fizetés is jár hozzá.